Početna Kultura Otvorena manifestacija “Dečija nedelja”

Otvorena manifestacija “Dečija nedelja”

0

decija-nedelja4-5oktobar

Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci prof. dr Nikola Ćirović otvorio je manifestaciju “Dečija nedelja” koja će trajati do 11. oktobra pod sloganom “Podrška porodici-najbolja podrška deci.” Manifestaciju organizuje udruženje “Život kao inspiracija” uz podršku Grada Novog Sada.

U skladu sa motom ovogodišnje “Dečije nedelje” posebna pažnja je posvećena porodici kao osnovnom stubu društva i njenom jačanju. Deca su budućnost i temelj države i društva i neophodno je obezbediti uslove za ostvarivanje prava svakog deteta da odrasta u zdravom porodičnom okruženju. Zajedno sa svim obrazovnim i pedagoškim ustanovama treba da radimo na poboljšanju stvarnog položaja deteta“, rekao je tom prilikom prof. dr Nikola Ćirović.

decija-nedelja7

Prema rečima šefa Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandra Petrovića ovogodišnja manifestacija ima širok spektar aktivnosti koje se odvijaju na brojnim lokacijima. Kako je ocenio jasna je intencija aktuelne gradske vlasti da se građani iz svih delova grada uključe u različite aktivnosti društvenog života.

Prilikom svečanog otvaranja manifestacije mnnogobrojni gosti i učenici novosadskih osnovnih škola uživali su u nastupu hora “Do re mi” kao i u javnom času Atletskog kluba “Vojvodina” .

U toku trajanja manifestacije planiran je niz aktivnosti za decu predškolskog i školskog uzrasta kao što su brojne besplatne škole sporta, muzičke radionice i takmičenja, porodične radionice i berza knjiga. Program manifestacije je dostupan na sajtu Grada www.novisad.rs.

Autor: RTV
Foto: novisad.rs