Početna Gradske teme Uprava FTN-a odlučila: Profesorki srećan odlazak u penziju

Uprava FTN-a odlučila: Profesorki srećan odlazak u penziju

0

ftn

Uprava Fakulteta tehničkih nauka (FTN) u Novom Sadu saopštila je danas da je profesorka Zora Konjović još pre godinu dana stekla zakonske uslove za starosnu penziju.

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo profesorici Zori Konjović, koja je na svojoj katedri ostavila veliki broj mladih stručnjaka koji mogu kvalitetno da je zamene i nastave razvoj studijskih programa i katedre“, navela je Uprava FTN-a povodom apela i peticije više od 40 profesora i asistenata sa studijskog programa Softversko inženjerstvo i informacione tehnologije tog fakulteta koji vodi Zora Konjović.

U apelu je navedeno da je dekan FTN-a Rade Doroslovački 1. septembra ove godine odlučio da Zoru Konjović ukloni sa FTN-a, odnosno da joj je sugerisao da podnese zahtev za odlazak u penziju, iako je ona prošla sve procedure za produženje radnog staža.

Dodaje se da dekan nije uvažio mišljenje Departmana, a pojedinim profesorima je poručio da je “pronašao zamenu za sve nastavnike sa Katedre”, i ocenjuje da se takvi postupci dekana ozbiljno kose sa etičkim principima akademske zajednice.

Reč je o najpopularnijem Departmanu na FTN-u, kada su u pitanju informaciono-komunikacione tehnologije.

Uprava FTN-a je danas još saopštila da “snažno podržava” razvoj studijskih programa IT sektora, koji se, kako se navodi, organizuju ne samo na Katedri za informatiku nego i na 11 drugih katedri u okviru 13 Departmana FTN-a.

Autor: Beta