Početna Gradske teme Uprava za kapitalna ulaganja dodelila 60 miliona dinara za povećanje energetske efikasnosti

Uprava za kapitalna ulaganja dodelila 60 miliona dinara za povećanje energetske efikasnosti

nebojsa malenkovic

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine dodelila je danas oko 60 miliona dinara bespovratnih sredstava kroz ugovore za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti energetske efikasnosti.

Sredstva ze projekte sanacije i poboljšanja energetske efikasnosti dodeljene su Subotici, Kanjiži i Vršcu u ukupnom iznosu od nešto više od 24 miliona dinara.
Podržana je i rekonstrukcija i sanacija javne rasvete u Novoj Crnji, Srbobranu, Bečeju, Novom Kneževcu i Opovu, u vrednosti od 35 miliona dinara.

Pitanje povećanja energetske efikasnosti interes je cele zajednice, jer to znači racionalnije korišćenje energije, smanjenje potrošnje za grejanje i hlađenje, smanjenje emisije štetnih gasova, ali i uštede za troškove lokalnim samoupravama”, rekao je na dodeli ugovora direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković.

On je dodao da lokalne samouprave treba da budu predvodnici u realizaciji projekata u oblasti povećanja energetske efikasnosti i obajsnio da korist obnove objekata u javnoj svojini može biti višestruka.

Autor: Beta

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here