Početna Gradske teme Upravnik Vojne bolnice u Petrovaradinu: Spremni smo za naredni talas korone

Upravnik Vojne bolnice u Petrovaradinu: Spremni smo za naredni talas korone

0

Upravnik Vojne bolnice u Petrovaradinu, Dragan Koruga, naveo je da je ta ustanova spremna za naredni talas kovida.

– Imamo pripremljenu opremu, lekove za mesec i po dana, a podsetio bih vas da su 202 pacijenta kod nas lečena od kovida i nadam se da ćemo i predstojeći talas uspešno okončati – rekao je pukovnik Koruga.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin najavio je, prilikom obilaska Vojne bolnice u Petrovaradinu, zapošljavanje još 195 pripadnika vojnog zdravstva u stalni radni odnos.

– Vojno zdravstvo je dalo i daje ogroman doprinos u borbi protiv kovida, ali ne bi bilo tako spremno i uspešno da na njegovom razvoju i jačanju nismo radili svih ovih godina – kazao je Vulin, prenosi Ministarstvo odbrane.

Naveo je da se u ovom trenutku, u vojnom objektu na Karaburmi u Beogradu, leči 60 kovid pacijenata, od kojih je sedam na respiratorima.

– Vojno zdravstvo će dati svoj maksimalni doprinos, bogatiji smo za iskustvo u odnosu na prethodna dva talasa, opremljeni svom potrebnom tehnikom, imamo dovoljno lekova i dovoljno zaštitne opreme. Uspeli smo bar malo da odmorimo lekare i medicinsko osoblje i sada smo spremni na ono što dolazi – rekao je Vulin.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay