Početna Gradske teme Uređenje Kameničkog parka za ugodniji boravak građana

Uređenje Kameničkog parka za ugodniji boravak građana

Uređenje Kameničkog parka koje je započeto prošle godine i dalje traje. Promene su već vidljive, a po završetku ove faze radova, koja bi trebalo da bude gotova do početka oktobra, park će zadržati svoju posebnost, ali će posetiocima biti mnogo ugodnije, kažu u “Novosadskom zelenilu”.

Nekada zemljana staza sada će biti betonska. U toku je betoniranje tri glavne staze u Kameničkom parku, koje će biti namenjene pešacima i biciklistima. To je samo jedan od koraka ponovnog oživljavanja i uređenja Kameničkog parka.

Trenutno se radi i na postavljanju rasvete na solarnu energiju na stazama i pored njih, a nove promene u mnogima omiljenoj zelenoj oazi, građani pozdravljaju.

Nakon ovih radova koji bi trebalo da budu završeni za dva meseca, planirano je hortikulturalno uređenje jezera, rekonstrukcija postojećih toaleta u pejzažnom delu parka, kao i postavljanje novih klupa i stolova.

– Ima dosta toga što je uništeno u prethodnom periodu, što se tiče rekvizita za decu i to ćemo postaviti u saradnji sa Gradom i Pokrajinom, biće i trim staza postavljena. Ono što je takođe u planu je novo igralište za decu izgrađeno od prirodnih materijala, kao i sprave za vežbanje uz već pomenutu trim stazu, tako da se nadam da će sve veći broj ljudi posećivati ovaj spomenik prirode – izjavio je Ivan Nožinić iz JKP “Gradsko zelenilo”

On je dodao i da je za očuvanje parka potrebno da građani pokažu odgovornost prema tom spomeniku prirode, koja čini se izostaje, jer su radnici tu zatekli bačene limenke, flaše i drugi otpad, čak i u blizini spomenika kulture.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay