Početna Gradske teme Uređeno više od 50 izletišta na Fruškoj gori

Uređeno više od 50 izletišta na Fruškoj gori

0

Pripreme za izletničku sezonu u Nacionalonom parku „Fruška gora” traju od početka marta i uređeno je više od 50 izletišta. Pripreme su podrazumevale sakupljanje smeća, košenje trave i tretman protiv krpelja, uređivanje ložišta, obnavljanje oštećenih i postavku novih stolova, klupa, dečjih igrališta, putokaza…

Kada je reč o krpeljima, izletnici neće morati da brinu o njihovim ujedima, jer je NP “Fruška gora” u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine sprovela tretman suzbijanja krpelja na izletištima kao što su: Iriški venac, Brankovac, Andrevlje, Stražilovo, Kraljev izvor, Popovica, Bobelina livada, Borkovac, Ciganski logor, Testera, Popov čot, Zmajevac, Široke ledine, Jabuka, Letenka, Osovlje, Astali, Rohalj baze, Lipovača i izletnička mesta duž Grebenskog (Partizanskog) puta.

Posetiocima će biti obezbeđene vreće za prikupljanje smeća kao i kontejneri za njihovo odlaganje. Iz NP „Fruška gora“ upozoravaju da će se otvorena vatra smeti ložiti samo na uređenim ložištima ili u roštiljima, kao i da vatra nakon upotrebe obavezno mora da se ugasi. Nadležne policijske stanice svih opština s područja Fruške gore vodiće računa o bezbednosti posetilaca, a Vatrogasne brigade biće u pripravnosti.

Vozači automobila i motociklisti plaćaće naknadu za korišćenje vozila na motorni pogon u zaštićenom području, a ona će na dnevnom nivou iznositi 300 dinara.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay