Početna Gradske teme Uređivaće se blok stambenih kula na Beogradskom keju, izdvojeno 30 miliona dinara

Uređivaće se blok stambenih kula na Beogradskom keju, izdvojeno 30 miliona dinara

Novi Sad će izdvojiti 30 miliona dinara za uređenje bloka kula na uglu Ulice Marka Miljanova i Beogradskog keja.

Ovo je procenjena vrednost tendera koji je upravo raspisala Uprava za građevinsko zemljište i investicije, a rok za dostavljanje ponuda je 30. septembar.

U konkursnoj dokumentaciji se navodi da se planira uređenje blokovskih površina i prateće infrastrukture u delu oivičenom Beogradskim kejom, te ulicama Marka Miljanova, Dušana Vasiljeva i Episkopa Visariona.

U ovom delu grada, koji je okružen sa četiri stambene kule, nalazi se dečije igralište, košarkaški teren, sto za stoni tenis, klupe, kante, javna rasveta i druge površine koje su prema nalazu iz projekta održavani, ali su usled protoka vremena značajno oštećeni.

Radovi će obuhvatiti uređenje pešačkih staza stavljanjem novog behatona, kao i stepeništa sa ogradom koje povezuje parking sa platoom gde se nalazi igrališta. Urediće se saobraćajnica duga 40 metara.

Sportski tereni i dečije igralište će biti potpuno rekonstruisani i dobiće novu opremu kao što je podloga od tartana, koševi i slično. U specifikaciji radova se navodi i da će se postaviti novi urbani mobilijar, kao što je 15 kanti, 24 različita modela klupa, dva držača za bicikle, a biće i postavljena nova javna rasveta.

Srediće se i okolne zelene površine od 4.100 kvadratnih metara. U sklopu hortikulturnog uređenja biće uklanjena dva drveta, a obaviće se i presađivanje mladog stabla kestena i jabuke, te sadnja dodatnih mladica i drugog zelenila.

Izvor: 021.rs
Foto: NSEPK Jelena Ivanovic