Početna Gradske teme Uređivaće se blok stambenih kula na Beogradskom keju, izdvojeno 30 miliona dinara

Uređivaće se blok stambenih kula na Beogradskom keju, izdvojeno 30 miliona dinara

0

Novi Sad će izdvojiti 30 miliona dinara za uređenje bloka kula na uglu Ulice Marka Miljanova i Beogradskog keja.

Ovo je procenjena vrednost tendera koji je upravo raspisala Uprava za građevinsko zemljište i investicije, a rok za dostavljanje ponuda je 30. septembar.

U konkursnoj dokumentaciji se navodi da se planira uređenje blokovskih površina i prateće infrastrukture u delu oivičenom Beogradskim kejom, te ulicama Marka Miljanova, Dušana Vasiljeva i Episkopa Visariona.

U ovom delu grada, koji je okružen sa četiri stambene kule, nalazi se dečije igralište, košarkaški teren, sto za stoni tenis, klupe, kante, javna rasveta i druge površine koje su prema nalazu iz projekta održavani, ali su usled protoka vremena značajno oštećeni.

Radovi će obuhvatiti uređenje pešačkih staza stavljanjem novog behatona, kao i stepeništa sa ogradom koje povezuje parking sa platoom gde se nalazi igrališta. Urediće se saobraćajnica duga 40 metara.

Sportski tereni i dečije igralište će biti potpuno rekonstruisani i dobiće novu opremu kao što je podloga od tartana, koševi i slično. U specifikaciji radova se navodi i da će se postaviti novi urbani mobilijar, kao što je 15 kanti, 24 različita modela klupa, dva držača za bicikle, a biće i postavljena nova javna rasveta.

Srediće se i okolne zelene površine od 4.100 kvadratnih metara. U sklopu hortikulturnog uređenja biće uklanjena dva drveta, a obaviće se i presađivanje mladog stabla kestena i jabuke, te sadnja dodatnih mladica i drugog zelenila.

Izvor: 021.rs
Foto: NSEPK Jelena Ivanovic