Početna Gradske teme Uručene prve stipendije i grantovi Carlsberg i Dunđerski Fondacije

Uručene prve stipendije i grantovi Carlsberg i Dunđerski Fondacije

Carlsberg i Dundjerski3

Carlsberg i Dunđerski Fondacija, koja ulaže u razvoj nauke i obrazovanja, očuvanje kulturne baštine, zaštitu životne sredine i podizanje svesti društva o aktuelnim socijalnim problemima, uručila je prvim pobednicima konkursa deset stipendija u pojedinačnom iznosu od 120.000 dinara, kao i tri jednokratna granta od po 150.000 dinara.

Na svečanosti održanoj u prostorijama Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, stipendije su uručene studentima studijskog programa Biotehnologija – modul Prehrambena biotehnologija i studijskog programa Prehrambeno inženjerstvo. Dobitnici stipendija su: Tijana Nović, Biljana Maričić, Nevena Đokić, Danka Pejić, Jelena Ljubenko, Nikolina Bubnjević, Dimitrije Bibovski, Milica Unčanin, Jelena Đurašinović i Ivana Marić. Dobitnici grantova su naučni radnici Milan Milutin i Ratko Radošević sa Pravnog, i Miloš Radosavljević sa Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Carlsberg i Dundjerski 2

Veoma smo srećni što nakon samo četiri meseca od osnivanja Fondacije imamo priliku da nagradimo ove mlade ljude, sadašnju i buduću intelektualnu elitu naše zemlje. Želimo da ih ovim gestom podstaknemo u njihovom profesionalnom razvoju, da im poručimo da su u pravu jer su izabrali put znanja i vrednog rada“, poručila je Jovana Mladenović, upraviteljka Carlsberg i Dunđerski Fondacije i dodala: „Takođe, koristim priliku da najavim da će Carlsberg i Dunđerski Fondacija do kraja jula objaviti i dobitnike konkursa koji smo raspisali u maju mesecu, za novčanu donaciju projektima u oblastima očuvanja kulturne baštine Vojvodine i zaštite životne sredine“.

Carlsberg i Dundjerski 1

Carlsberg i Dunđerski Fondacija svojim radom nastavlja da neguje bogatu tradiciju ulaganja u dobrobit društva, poteklu od dva pasionirana ljubitelja piva i dobročinitelja – Jakob K. Jakobsena, osnivača pivare Carlsberg u Kopenhagenu i Lazara Dunđerskog, osnivača pivare u Čelarevu. Spajanjem njihovih ciljeva i vrednosti, Fondacija Carlsberg i Dunđerski ostvaruje svoju misiju da neguje istoriju koja nas je izgradila i oblikovala, istovremeno ulažući u budućnost generacija koje dolaze.

Autor i foto: NsHronika.rs