Početna NStyle PINJUNKY i BOW TIE COLLECTION

PINJUNKY i BOW TIE COLLECTION

aleksandar

Aleksandar Topić je subotičanin koji svoju karijeru gradi u Novom Sadu a odatle je širi kroz region. Neverovatno je sa koliko inspiracije i talenta ovaj mladi čovek pristupa modi ali i biznisu vezanom za nju. Poznat po svojim bedževima i leptir mašnama a od nedavno tu su i kese i broševi koji idu sa njegovim potpisom. S obzirom da je na akademiji umetnosti zavrsio grafički dizajn, njegove ideje su još bolje upakovane, prezentovane i plasirane među svet onih koji ga obožavaju i koji kupuju njegove modne detalje tj. umetnost!

Kako su nastali tvoji brendovi PINJUNKY i BOW TIE Collection?

Oba brenda su nastala vrlo spontano i iz želje da realizujem sopstvene vizije bedževa i leptir mašni.
Kao diplomirani grafički dizajner strast su mi brendiranje i pakovanje. Kada se sve spojilo, uz ogromnu želju za ispoljavanjem kreativnog potencijala van škole, desila se velika podrška ljudi. Oba brenda žive već skoro 4 godine.

aleksandar2

Po čemu se izdvajaju od ostalih sličnih koji nas napadaju sa svih društvenih mreža?

Idejama. U tome mogu samo da me prate i kopiraju. Tu je izuzetan kvalitet, štampa tekstila sa mojim dizajnom, bogatstvo detalja, pakovanje i velika strast koja se oseti u svakom mom delu ili proizvodu. Smatram da se izdvajaju i po skladnosti i odmerenosti.

Kako treba da izgleda osoba koja ih nosi?

Treba da izgleda samouvereno i radosno. Smatram da moji dodaci ljudima donose radost. Može da izgleda otkačeno ili stilski umerenije ali da zadrži duh pomeranja granice već viđenog. Ako osoba dobije kompliment kako se obukla sjajno ili čak da izgleda kao da nije sa ovih prostora – misija je uspela!

aleksandar6

Šta je po tebi tipičan novosadski stil ili šta ti se dopada a šta ne na ulicama Novog Sada?

Novosađani vrlo vode računa prvenstveno o sebi pa i o modi. Uvek mirišu! Čisti su i pedantni. Muškarci veoma vode računa da u svim prilikama odaju utisak sklada što mi se vrlo dopada dok devojkama zameram što nisu dovoljno slobodne da više eksperimentišu. Dakako, zamerio bi uniformisanost. Smatram da je uspeh izbegavanje ponavljanje čak i celih odevnih kombinacija!

Šta nedostaje modnom Novom Sadu?

Nedostaje mu istraživački duh koji bi dozvolio da mladi dizajneri budu prisutni u standardnom modnom rečniku.
Nedostaje mu concept store koji bi tome svemu dao vetar u leđa.

aleksandar3

Šta smatraš pravim novosadskim ili vojvođanskim modnim brendom?

Dremka nakon ručka. Šala mala… Torbe Dunje Mihalački koje su poharale ulice Novo Sada. Bravo za nju! Uspela je da uklopi modne tendencije i potrebe, da svemu da lični pečat, izradu zadrži u Novom Sadu i postavi sve to na mesto biznis projekta.

Gde se najbolje šopinguje u Novom sadu i zašto?

Šoping po tržnim centrima je svojstven svakom većem gradu. Ono što Novi Sad nudi je razgranata mreža second hand radnji i slavni Naylon! Uz novi – stari kaput i naočare kući ćete odneti i pisaću mašinu.

aleksandar4

Must Have za ovo leto?

Stare patike ili džins šorc kojima ćete dati novo ruho sa markerima, koncem, pertlama, maramicom ali i nekim bedžom.
Kao takav komad ostaće Vam uvek u sećanju ali i kao uspomena koja će obeležiti leto 2015.

aleksandar5

aleksandar7

Autor: Srđan Šveljo, NsHronika.rs
Photo by Milan Stojanovic & Aleksandar Topic