Početna Gradske teme Uručene Vidovdanske nagrade najboljim učenicima

Uručene Vidovdanske nagrade najboljim učenicima

Najboljim učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola, na tradicionalnoj manifestaciji kod Sata na Petrovaradinskoj tvrđavi, uručene su juče Vidovdanske nagrade.

– Delimo gotovo 500 nagrada, a naši đaci osvojili su 371 prvo mesto na međunarodnim takmičenjima, na ponos svih nas. Godina iza nas je bila izazovna, niste imali redovnu nastavu, a prosveta je iznela veliki teret. Verujem da ćemo se, ako budemo odgovorni, brzo vratiti normalnom životu. Činimo sve, da vama i vašem znanju Novi Sad ne postane tesan, i to činimo čuvajući našu istoriju i tradiciju. Naš grad mora da se širi i razvija, a i ime mu kaže da je nov i nemamo pravo da ga konzerviramo – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Učenici se nagrađuju za izuzetne rezultate ostvarene u toku jedne školske godine na republičkim i međunarodnim takmičenjima i smotrama u organizaciji ministarstva nadležnog za prosvetu ili ministarstva nadležnog za sport i omladinu, u okviru obrazovnog sistema.

Grad Novi Sad obezbedio je za Vidovdanske nagrade, za školsku 2020/2021. godinu, sredstva u iznosu od 11.700.000 dinara. Pored toga, u ovoj školskoj godini, biće dodeljeno i devet Vidovdanskih nagrada učenicima za izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim i evropskim takmičenjima i prvenstvima u oblasti sporta i umetnosti za decu školskog uzrasta, koje nisu u organizaciji ministarstva nadležnog za prosvetu ili ministarstva nadležnog za sport i omladinu, za šta je iz budžeta Grada izdvojeno 350.000 dinara.

Izvor: novisad.com
Foto: Grad Novi Sad