Početna Gradske teme Uručeni ugovori Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine

Uručeni ugovori Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine

0

Ugovori Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine sa konkursa za bespovratna sredstva za finansiranje i sufinansiranje projekata uručeni su predstavnicima gradova, opština i zdravstvenih institucija, koji su ostvarili to pravo. Ugovore su uručili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević, a tom događaju prisustvovao je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

“Reč je o ugovoru o sufinansiranju u oblasti putne infrastrukture za šta je Pokrajina obezbedila 103 miliona dinara, a isto toliko i Grad Novi Sad. Odnosi se na rekonstrukciju Miletićeve ulice, od ugla sa Grčkoškolskom pa do raskrsnice sa Ulicom Jovana Subotića, potom na rekonstrukciju Partizanske ulice, kao i kolovoza na bentu na Kamenjaru. Grad je takođe dobio sredstva u iznosu od 204 miliona dinara za izgradnju zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, s tim da je finansijski udeo Grada nešto viši od te sume”, istakao je gradonačelnik Miloš Vučević. On je takođe naglasio da je u procesu zajednička realizacija projekta rekonsturkcije univerzitetskog kampusa, i da sve aktivnosti predviđene Protokolom o saradnji Grada i Pokrajine nesmetano teku.

“Voleo bih da 2018. godine uđemo u realizaciju projekta rekonstrukcije Bulevara oslobođenja, a ove godine da zajednički sa Republikom i Pokrajinom radimo Sentandrejski bulevar i projektovanje mosta na Sentandrejskom putu”, izjavio je Miloš Vučević i najavio da će sledećeg utorka biti upriličena prezentacija projekta pete faze izgradnje Bulevara Evrope u kineskoj ambasadi. Projekat se odnosi na nastavak izgradnje na deonici od ukrštanja Bulevara Evrope i Bulevara Patrijarha Pavla, preko Limana 4, to jest novog mosta i spajanja kod Sremske Kamenice, odnosno obilaznice na budućem auto-putu Ruma – Novi Sad. Reč je o jako skupom i velikom poduhvatu, a kineski investitri su očigledno prepoznali svoj interes jer su tražili prezentaciju samo nedelju dana nakon sastanka sa ambasadorom NR Kine koji je gradonačelnik Vučević održao u Gradskoj kući.

Gradonačelnik Vučević spomenuo je i to da je jedna velika nemačka kompanija zainteresovana da otvari fabriku u Srbiji, pa je tim povodom obišla sedam gradova, među kojima i Novi Sad gde je pokazala interesovanje za Radnu zonu “Sever 4”. Inače, reč je o fabrici koja bi trebalo da ima oko 2000 zaposlenih, i gradonačelnik je rekao da Grad čini sve kako bi i tog investitora doveo u Novi Sad.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine dodelila je ukupno 1.404.436.320,00 dinara na sedam javnih konkursa, i to u oblastima lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, kulture, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja, razvoja sporta, saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda i zdravstvene zaštite.

Autor: NsHronika