Početna Gradske teme Uručeni ugovori Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine

Uručeni ugovori Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine

Ugovori Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine sa konkursa za bespovratna sredstva za finansiranje i sufinansiranje projekata uručeni su predstavnicima gradova, opština i zdravstvenih institucija, koji su ostvarili to pravo. Ugovore su uručili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević, a tom događaju prisustvovao je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

“Reč je o ugovoru o sufinansiranju u oblasti putne infrastrukture za šta je Pokrajina obezbedila 103 miliona dinara, a isto toliko i Grad Novi Sad. Odnosi se na rekonstrukciju Miletićeve ulice, od ugla sa Grčkoškolskom pa do raskrsnice sa Ulicom Jovana Subotića, potom na rekonstrukciju Partizanske ulice, kao i kolovoza na bentu na Kamenjaru. Grad je takođe dobio sredstva u iznosu od 204 miliona dinara za izgradnju zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, s tim da je finansijski udeo Grada nešto viši od te sume”, istakao je gradonačelnik Miloš Vučević. On je takođe naglasio da je u procesu zajednička realizacija projekta rekonsturkcije univerzitetskog kampusa, i da sve aktivnosti predviđene Protokolom o saradnji Grada i Pokrajine nesmetano teku.

“Voleo bih da 2018. godine uđemo u realizaciju projekta rekonstrukcije Bulevara oslobođenja, a ove godine da zajednički sa Republikom i Pokrajinom radimo Sentandrejski bulevar i projektovanje mosta na Sentandrejskom putu”, izjavio je Miloš Vučević i najavio da će sledećeg utorka biti upriličena prezentacija projekta pete faze izgradnje Bulevara Evrope u kineskoj ambasadi. Projekat se odnosi na nastavak izgradnje na deonici od ukrštanja Bulevara Evrope i Bulevara Patrijarha Pavla, preko Limana 4, to jest novog mosta i spajanja kod Sremske Kamenice, odnosno obilaznice na budućem auto-putu Ruma – Novi Sad. Reč je o jako skupom i velikom poduhvatu, a kineski investitri su očigledno prepoznali svoj interes jer su tražili prezentaciju samo nedelju dana nakon sastanka sa ambasadorom NR Kine koji je gradonačelnik Vučević održao u Gradskoj kući.

Gradonačelnik Vučević spomenuo je i to da je jedna velika nemačka kompanija zainteresovana da otvari fabriku u Srbiji, pa je tim povodom obišla sedam gradova, među kojima i Novi Sad gde je pokazala interesovanje za Radnu zonu “Sever 4”. Inače, reč je o fabrici koja bi trebalo da ima oko 2000 zaposlenih, i gradonačelnik je rekao da Grad čini sve kako bi i tog investitora doveo u Novi Sad.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine dodelila je ukupno 1.404.436.320,00 dinara na sedam javnih konkursa, i to u oblastima lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, kulture, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja, razvoja sporta, saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda i zdravstvene zaštite.

Autor: NsHronika