Početna Gradske teme Uskoro konačna rang lista: Bira se udruženje za dodelu subvencija Novosađanima za...

Uskoro konačna rang lista: Bira se udruženje za dodelu subvencija Novosađanima za kupovinu bicikala

0

Jedno od tri prijavljena udruženja ove godine će organizovati dodelu subvencija Novosađanima za kupovinu bicikla, u iznosu od po 10.000 dinara.

Izašla je priliminarna lista rangiranja prijava na konkurs Gradske uprave za zaštitu životne sredine, koja je pripremila 20 miliona dinara.

Najmanje 18 miliona dinara podeliće izabrano udruženje prijavljenim Novosađanima, a za obavljeni posao biće plaćeno do dva miliona dinara.

Na preliminarnoj listi se nalaze Društvo za promociju prirode Srbije, Biciklistički klub “Dubl” i Sportsko udruženje za ekstremne sportove “BuXilend”. Udruženje koje se bude našlo na konačnoj rang listi ovaj posao može da obavi i uz pomoć neke druge organizacije.

Po isteku perioda za eventualne žalbe i objavi konačne liste, očekuje se početak dodele novčane pomoći za kupovinu bicikla. Svi detalji biće uskoro poznati, a kako je procedura izgledala u oba kruga dodele subvencija prošle godine saznajte OVDE.

Grad je opredeljenim iznosom za ovu godinu duplirao podršku za kupovinu novih bicikala u Novom Sadu u odnosu na 2021, što znači da će priliku za kupovinu novog bicikla dobiti 1.800 građana. Cilj ove mere je podrška ekološki prihvatljivom vidu prevoza, a da mera ima rezultate pokazuje i činjenica da je u oba kruga dodele subvencije 2021. godine bilo ogromno interesovanje građana.

Ideja za ovakav vid podrške dala je Novosadska biciklistička inicijativa, koja je zamisao prvo podigla na republički nivo, a potom na lokalu uspela da inicira da prvo Novi Sad, a potom i nekoliko drugih gradova u Srbiji, uvede subvencije za kupovinu bicikla.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay