Početna Gradske teme Uskoro kreće konkurs za zamenu stolarije za Novosađane

Uskoro kreće konkurs za zamenu stolarije za Novosađane

0

Država će u ovoj godini novčano pomoći najugroženije porodice u Srbiji koje se budu prijavile na konkurs za nabavku nove stolarije, zamenu ložišta ili postavljanje nove fasade.

Aktivnosti na podršci građanima za unapređenje energetske efikasnosti biće realizovane u narednom periodu i odvijaju se u dve faze. U prvoj fazi će biti raspisan javni poziv za izbor privrednih subjekata koji vrše isporuku i radove na ugradnji materijala, opreme i uređaja, dok se u drugoj fazi raspisuje javni poziv za građane.

Novosađanima će u 2022. godini biti dostupno ukupno 78 miliona dinara za unapređenje energetske efikasnosti stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova.Grad Novi Sad je za ove potrebe obezbedio 40 miliona dinara, dok je Ministarstvo rudarstva i energetike pružilo podršku sa dodatnih 38 miliona dinara.

Pri tome je za zamenu stolarije i fasada opredeljeno 40 miliona dinara, za instaliranje kotlova i peći na ekološki prihvatljive energente 8 miliona dinara, dok je za ugradnju solarnih kolektora i panela opredeljeno 30 miliona dinara.

Kako ističu iz kabineta gradonačelnika, imajući u vidu da se sve aktivnosti odvijaju u skladu sa instrukcijama Ministarstva, u ovom trenutku je nemoguće precizirati tačno vreme raspisivanja javnih poziva, ključne uslove i potrebnu dokumentaciju, kao ni iznos sredstava koja će obezbeđivati građani.

Međutim, sve potrebne informacije će biti dostupne na internet stranici Gradske uprave za zaštitu životne sredine www.environovisad.rs, kao i na instagram stranici gradskauprava.zzs.ns.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay