Početna Gradske teme Uskoro nastavak radova na uređenju Dunavskog parka

Uskoro nastavak radova na uređenju Dunavskog parka

0

U narednim mesecima će početi druga faza radova u Dunavskom parku, koja podrazumeva sanaciju ulaznih stepeništa i staza, sa pratećim rampama i rukohvatima.

Pomoćnica direktora za komercijalne poslove i turizam JKP „Gradsko zelenilo“ Jelena Prica rekla je da će se sada raditi ograda oko jezera, ali i samog parka, zatim montaža i ugradnja tipskih kanti, klupa i zaštitinih stubića. Gradiće se kameni potporni zidovi, kao i postavka metalne horizontalne zaštite oko postojećeg drveća na pešačkim stazama, dok je projektom obuhvaćena i izgradnja nove česme na mestu postojeće.

Od ukupno devet ulaza, šest ih ispunjava uslove za nesmetan prilaz osoba sa invaliditetom. Planirane klupe, kante i zaštitni stubići će biti istog tipa kao i postojeći, a nova ograda oko jezera će, takođe, biti postavljena po uzoru na staru, koju će prethodno ukloniti – ističe Prica.

Vrednost ovih radova je skoro 122 miliona dinara.

Prošle godine je u prvoj fazi urađena rekonstrukcija atmosferske kanalizacije, crpne stanice i izgrađen je zalivni sistem na prostoru čitavog Dunavskog parka. Park je 1998. godine proglašen za Spomenik prirode, kao prirodno dobro od velikog značaja. Kao takav je svrstan u drugu kategoriju zaštite.

Izvor: Dnevnik
Foto: pixabay