Početna Gradske teme Uskoro odluka o izvođaču radova na uređenju parka između Novog naselja i...

Uskoro odluka o izvođaču radova na uređenju parka između Novog naselja i Detelinare

Odabiru izvođača radova na uređenju parka između Novog naselja i Detelinare konačno se nazire kraj.

Prošlo je tri meseca otkad je raspisan tender za uređenje budućeg parka između Novog naselja i Detelinare, o kojem se priča unazad nekoliko godina. U međuvremenu, konkurs na koji se javila jedna grupa izvođača je obustavljen, jer je njihova ponuda bila neprihvatljiva.

Zajedničku ponudu poslali su “Graditelj NS”, “Energotehnika – Južna Bačka”, “KLM Inženjering TM” i “MN” iz Loznice. Za posao vredan 125 miliona dinara, oni su procenili da bi njihovo angažovanje koštalo 124,4 miliona. Uz nedostatak potrebne opreme za mlaznicu, to je bila ponuda koja se odbija.

Međutim, Uprava za građevinsko zemljište i investicije odlučila je da pošalje poziv za dopunu navedenim kompanijama. Ovog puta, preduzeća bi trebalo da dostave ponudu koja nije veća od ponuđene cene u prethodnom postupku, ponude opremu koja zadovoljava potrebne karakteristike za mlaznicu, kao i novu bankarsku garanciju. Odluka da li će se ući u posao sa jedinim ponuđačima biće doneta do 24. marta.

Maksimalni rok za završetak radova je 365 dana, pa je mala verovatnoća da će park biti uređen do kraja 2019. godine, ukoliko se u obzir uzme vreme potrebno za uvođenje u posao, te potencijalni prekidi radova zbog lošeg vremena.

Između ostalog, ovi radovi vredni 125 miliona dinara, ne obuhvataju celokupno uređenje parka, već samo izgradnju vodovoda, kanalizacije, javnog osvetljenja, dve fontane, javne česme i javnog toaleta sa pratećom opremom za službu Gradskog zelenila. Prva fontana će biti u obliku velikog polukruga, dužine 37 metara, imaće i vodoskoke, dok će druga biti manjih dimenzija.

Planirano je da se postavi oko dva kilometra vodovodnih cevi, 800 metara kanalizacije, zalivni sistem dug 7,1 kilometara, 64 stubova rasvete, 2,3 kilometra elektro-kablova, ali i drugi elektro, telekomunikacioni i mehanički radovi.

Osim ovih poslova, potrebno je još da se hortikulturno uredi park, ali i da se postave i opreme dečija igrališta, teretane na otvorenom, tereni za boćanje.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay