Početna Gradske teme Uskoro počinje rekonstrukcija doma zdravlja na Limanu

Uskoro počinje rekonstrukcija doma zdravlja na Limanu

0

Dom zdravlja “Novi Sad” u narednih mesec dana traži izvođače radova na rekonstrukciji ambulante na Limanu IV, posao koji bi trebalo da se radi u sledećih godinu dana.

Rok za izvođenje radova je najduže 400 dana, a garancija za radove ne može da bude kraća od dve godine od dana primopredaje radova. Procenjena vrednost ovih radova je nešto više od 692 miliona dinara

Reč je o kompletnoj rekonstrukciji, tokom koje se očekuje preseljenje osoblja i pokretne opreme u drugu ambulantu. Kako su gradski čelnici planirali još pre dve godine, kad se radio projekat, izgradnjom nove zgrade na Bulevaru patrijarha Pavla rasteretili su se punktovi Hitne pomoći, što će omogućiti da se deo doma zdravlja na Limanu preseli u Vršačku ulicu po početku rekonstrukcije.

Ovi detalji biće naknadno poznati.

Ukoliko izvođač radova ne završi radove u ugovorenom roku, dužan je da plati domu zdravlja ugovornu kaznu u visini od 0.1 odsto od ukupno ugovorene vrednosti bez PDV-a za svaki dan kašnjenja.

Na tenderu će biti odabran najpovoljnija firma ili grupa ponuđača koja bude ispunjavala sve uslove.

Inače, investitor na ovim radovima nije Grad, kao osnivač doma zdravlja, već sama ustanova. Na nju je Gradsko veće tokom leta prenelo investitorska prava i obaveze za projekat rekonstrukcije u ime i za račun Grada, te je ova nabavka naknadno dodata u plan javnih nabavki.

Tender je otvoren do 19. novembra.

Podsetimo, očekuje se i izgradnja nove ambulante doma zdravlja na Adicama, s obzirom na to da se završava s radovima na projektu ovog objekta.

Izvor: 021
Foto: Pixabay