Početna Gradske teme Uskoro počinje uređenje parkinga u Radničkoj ulici

Uskoro počinje uređenje parkinga u Radničkoj ulici

0

Regulacioni plan dela Radničke ulice oko novog vrtića kojim se predviđa uređenje i izgradnja nekoliko parkinga u ovom delu grada, stavljen je na javni uvid.

Kako se može videti iz nacrta plana, njegovim usvajanjem će se konačno omogućiti da Parking servis, odnosno Grad, asfaltira i uredi privremeni parking koji je stalno u blatu.

Takođe, urbanisti su predvideli da se uredi parking prostor iza Prirodnjačkog muzeja, a koji izlazi na Aleju Mike Antića (Bulevar cara Lazara). Ovaj prostor gde se sada može parkirati tek nekoliko automobila, biće uređen tako da bude suterenska garaža sa parkingom na dva nivoa.

Ukoliko se urede oba ova parkinga, ovaj blok Radničke ulice će dobiti oko 150 parking mesta.

U nacrtu plana se navodi i da se planira rušenje kuće u Radničkoj 18 koja je godinama služila kao vrtić, kako bi se tu sagradila petospratnica sa potkrovljem.

Inače, urbanisti su naveli da nije planirano rušenje objekata u Radničkoj 20 koji su ostaci nekadašnjeg industrijskog kompleksa. S druge strane, sada je iz plana izbrisan deo koji se odnosio na očuvanje industrijskog dimnjaka koji je gradska vlast srušila pre pet godina iako je bio pod zaštitom. Gradski oci su tada kao razlog rušenja dimnjaka naveli potrebu za izgradnjom novog vrtića.

Nacrt plana je na javnom uvidu do 19. maja i građani mogu da ga pogledaju i prilože prigovor u mesnoj zajednici, Upravi za urbanizam i na sajtu “Urbanizma”.

Autor i foto: 021.rs