Početna Gradske teme Uskoro popravke na Mostu slobode: U planu radovi koji će trajati i...

Uskoro popravke na Mostu slobode: U planu radovi koji će trajati i do 10 meseci

0

Novi radovi na održavanju Mosta slobode uslediće u narednim mesecima, a obuhvatiće sanacije, montaže, asfaltiranja i antikorozivnu zaštitu na obe strane mosta.

Reč je o trećoj, obimnoj fazi održavanja Mosta slobode, koja dolazi nakon dve prethodne i takođe obimne faze na održavanju.

Radovi vredni više od 33 miliona dinara sa kameničke strane obuhvatiće sanaciju silazne spiralne rampe, asfaltiranje i peskarenje, antikorozivnu zaštitu pešačkih ograda i instalaciju novih odbojnih ograda uz pešačke staze.

Obuhvatiće i sanaciju spoja rampe i konstrukcije mosta, izradu prelazne ploče na počecima rampi, sanaciju pešačkih staza od spiralne rampe ka tunelu s obe strane mosta, a betonski ivičnjaci uz pešačke staze biće porušeni i postavljeni granitni ivičnjaci na sloju cementnog maltera.

Na srednjem delu mosta ukloniće se rastinje i šiblje.

Sa novosadske strane Mosta slobode uradiće se antikorozivna zaštita svih površina unutrašnjosti glavnih nosača, te ugradnja novih dilatacionih spojnica.
Očekivanja nadležne Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije su da će radovi trajati oko 10 meseci. U toku je tender za izbor izvođača radova, koji se zatvara 27. jula.

Druga faza se izvodila prošle godine, a obuhvatila je radove sa kameničke strane mosta. Sanirane su kolovozne ploče i konzole mosta u dužini od 246 metara, uklonjena korozija i postavljena zaštita, popravljene pešačke i odbojne ograde i uklonjeno rastinje ispod mosta.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay