Početna Gradske teme Uskoro rekonstrukcija četiri ulice na Podbari

Uskoro rekonstrukcija četiri ulice na Podbari

0

Četiri ulice na Podbari uskoro će biti rekonstruisane i dobiće novi kolovoz, parkinge, pešačke staze i javnu rasvetu.

Radi se o ulicama Dušana Vasiljeva, Žarka Vasiljevića, Stevana Milovanova i Kozačinskog. Za ove radove biće izdvojeno skoro 130 miiona dinara sa PDV-om, a Uprava za građevinsko zemljište i investicije uspela je da u ponovljenom postupku završi javnu nabavku i posao dodeli grupi ponuđača.

Radove će u roku od 150 dana izvesti “Put-invest” i “Energotehnika-južna Bačka” sa podizvođačima “Geopoin inženjering” i “AG insitut”, svi iz Novog Sada.

Predviđeno je da se nakon radova u ulici Žarka Vasiljevića i delu Dušana Vasiljeva od Miloša Bajića do Kozačinskog promeni sadašnji jednosmerni smer kretanja vozila i da idu u suprotnom smeru, a da se u delu Stevana Milovanova u delu od Šumadijske do Žarka Vasiljevića uvede dvosmerni saobraćaj i ukine sadašnji jednosmerni režim.

Inače, ovo je I faza planiranih radova na rekonstrukciji kolovoza, parkinga i pešačkih staza i javne rasvete u više ulica na Podbari, sledi tender za radove u Episkopa Visariona, Šumadijskoj, Đorđa Jovanovića i Aleksandra Tišme.

Kažimo da i pored pomenutih radova u ove četiri ulice u ovom delu Podbare treba da počnu i radovi u Marka Miljanova, čiji je tender gotov pre mesec dana. Kako će radovi u ove četiri ulice trajati pet meseci, a u Marka Miljanova osam meseci, može se očekivati da će u ovom delu Podbare narednih meseci biti značajnijih saobraćajnih gužvi.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay