Početna Gradske teme Uskoro završni radovi na zgradi Hitne pomoći na Telepu

Uskoro završni radovi na zgradi Hitne pomoći na Telepu

0

Uprava za građevinsko zemljište krajem prošle nedelje odlučila je da sklopi ugovor sa izvođačima radova za završne radove na zgradi Hitne pomoći.

Posao će biti završen za 70 dana, odnosno negde polovinom juna, što se i uklapa u već ranije određen novi rok od 90 dana za radove, jer je prethodni rok bio 12. mart.

Posao vredan 19,3 miliona dinara je pripao ranije izabranim izvođačima radova, jer je vođen postupak javne nabavke s pregovaranjem uz dozvolu Uprave za javne nabavke, odnosno radove će izvesti “Graditelj NS”, “KLM inženjering TM”, “Elektrotim”, Građevinski biro “Axis”, beogradski “Deneza M inženjering” i “Građevinsko društvo graditelj – Beograd”. Dodatni radovi se izvode nakon naloga Ministarstva unutrašnjih poslova da se poboljša protivpožarna zaštita.

Sa ovim dodatnim radovima vrednost izgradnje Hitne pomoći raste na oko 355 miliona dinara, što je 14 miliona više nego prvobitna vrednost gradnje.

Podsetimo da je i dalje nepoznanica zašto je iz budžetske rezerve 22. februara prebačeno 88 miliona dinara UGZI-ju za dodatne troškove izgradnje zgrade Hitne pomoći na Telepu, kada podaci iz javnih nabavki jasno pokazuju da nije potrebno ni blizu toliko novca.

Izvor: 021.rs
Foto: Uprava za građevinsko zemljište