Početna Gradske teme Uspeo tender za gradnju 10 dečijih igrališta i teretana na otvorenom

Uspeo tender za gradnju 10 dečijih igrališta i teretana na otvorenom

0

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) uspela je posle godinu dana iz trećeg pokušaja da uspešno sprovede javnu nabavku za gradnju 10 dečijih igrališta i teretana na otvorenom u Novom Sadu.

Posao vredan 49.907.580 dinara sa PDV-om i rokom završetka od 140 dana pripao je firmama “Pejkom” iz Beograda i “Simkon” iz Kragujevca koje su bile i jedini ponuđači. Podsetimo, dva tendera iz decembra prošle i marta ove godine nisu uspeli, a zanimljivo je da je sada procenjena vrednost radova bila oko tri i po miliona dinara viša.

U tenderskoj dokumentaciji nije navedeno gde će biti izgrađeno deset igrališta i teretana, dok je još u prvoj neuspeloj javnoj nabavci na pitanja ponuđača saopšteno da se radi o sledećim lokacijama: prostor između zgrada na Bulevaru oslobođenja 53-61 i Dimitrija Avramovića 2-10, kod Doma zdravlja na Bulevaru kralja Petra I i Centra za socijalni rad, u dvorištu iza Ulice Milenka Grčića 25-27, kod zgrada u Molijerovoj 2, 2a i 2b, na praznoj parceli u Vardarskoj ulici (posle kućnog broja 28), kao i u dvorištu iza zgrada u Miše Dimitrijevića 2a-4b.

Takođe, dečije igralište i teretana bi trebalo da budu izgrađeni u dvorištu zgrada u Alekse Šantića 23-31, Omladinskog pokreta 2-2c i 4-4b, kao i u Podunavskoj ulici – Blok 8 u Petrovaradinu i u ulici Arsenija Čarnojevića, kod FK Jedinstvo u Rumenki.

Dodajmo i da je nedavno UGZI raspisala još jedan tender za gradnju oko deset dečijih, sportskih i rekreativnih terena na više lokacija u Novom Sadu. Ovaj tender vredan preko 30 miliona dinara sa PDV-om je još u toku, otvorene su ponude i čeka se odluka.

U tenderskoj dokumentaciji nisu navedene sve lokacije gde će se graditi igrališta i UGZI tek treba da donese odluku, ali se spominje da su u opciji sledeći prostori i to tzv. “Avantura park” koji bi bio postavljen na Štrandu, u vrtiću “Vendi” na Novom naselju ili dvorištu OŠ “Jožef Atila” na Telepu.

Sportski tereni za basket sa podlogom od tartana dimenzija 14×17 metara bili bi postavljeni u Stepanovićevu i na Podbari, odnosno na Detelinari u Ulici Stevana Divnina Babe. Za rekreaciono igralište “Aktiv” sa podlogom od tartana planirana lokacija na Bulevaru Evrope tj. u Ulici Veselina Masleše, dok su rekreativna igrališta “Kinetik” predviđena da budu u Ulici Stanoja Stanojevića ili na Bulevaru vojvode Stepe, zatim dva na Bulevaru Evrope tj. u Ulici Veselina Masleše i jedno u Limanskom parku.

Izvor: 021
Foto: Pixabay