Početna Gradske teme Uspešno završen 6. Noćni maraton u Novom Sadu

Uspešno završen 6. Noćni maraton u Novom Sadu

adidas Running team (21)

Noćni maratoni postaju sve popularniji širom sveta, a euforija trčanja pod zvezdanim nebom osvojila je i trkače iz Srbije! Na 6. Noćnom maratonu u Novom Sadu, koji je uspešno održan proteklog vikenda u organizaciji ARK Fruška gora Novi Sad, trčalo je duplo više trkača u odnosu na prethodnu godinu! Čak 1400 trkača se ove godine takmičilo, uživalo i postavljalo lične rekorde u šestočasovnoj žurki koja je spontano dobila i nadimak „Moćni Noćni”. Ove godine adidas Running team je dominirao na stazi po broju trkača, jer su im se u osvajanju još jednog grada na reci priključili i adidas trkači iz Hrvatske, Bosne i Crne Gore.

adidas Running team (9)

 

Najbrži maratonac je Mirko Erdelji, član ARK Somaraton iz Sombora sa vremenom 2:57:14. Drugoplasirani je Igor Stanojević, a trećeplasirani Mladen Stevanović iz BiH. Od maratonki prvo mesto je osvojila Nora Trklja iz Beograda sa vremenom 3:25:49, druga na cilj je stigla Samanta Gilice članica kluba ARK Fruška gora Novi Sad, a treća je Tijana Odobašić članica kluba ARK Somaraton iz Sombora.

adidas Running team (6)

Pobednici polumaratona su Žan Tosev iz Makedonije, zatim na drugom mestu Igor Mitrović iz Banja Luke i trećeplasirani Mladen Minić. Od žena, najbolje u polumaratona su Jelena Kosić iz Banja Luke, zatim Silvia Šimunović iz Hrvatske i trećeplasirana Katarina Kokan takođe iz Hrvatske.

Kao i svake godine, među učesnicima maratonske trke pod zvezdanim nebom proglašeni su najbrži maratonac i maratonka iz Novog Sada. Njihova imena su mnogima već godinama poznata jer su najbrži dvojac ARK Fruška gora Novi Sad. Samanta Gilice je ovu titulu osvojila drugi put, a Uglješa Nikolić, čak peti put.

adidas Running team (3)

Zvanične rezultate pogledajte OVDE.

adidas Running team (12)

Autor i foto: NsHronika.rs