Početna Gradske teme Utvrđena odluka o izgradnji koridora transportnog gasa Futog-Beočin

Utvrđena odluka o izgradnji koridora transportnog gasa Futog-Beočin

0

Pokrajinska vlada utvrdila je na jučerašnjoj sednici Predlog odluke o donošenju Prostornog plana posebne namene za infrastrukturni koridor transportnog gasovoda Futog-Beočin.

Izgradnjom novog transportnog gasovoda od Futoga do Beočina rešava se višegodišnji problem koji postoji u vezi sa deonicom magistralnog gasovoda na sremskoj strani Grada Novog Sada. Ova deonica predstavlja ograničenje za realizaciju velikih nacionalnih projekata, kao što su modernizacija magistralne železničke pruge Beograd-Budimpešta i izgradnja Fruškogorskog koridora na administrativnom području Grada Novog Sada.

Pokrajinska vlada je izmenjenom Odlukom o postupku i kriterijumima za dodelu sredstava za realizaciju Programa unapređenja socijalne zaštite u AP Vojvodini u 2018. godini, obezbedila dodatnih 63,5 miliona dinara. Sredstva će biti dodeljena ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika, čiji je osnivač AP Vojvodina, a namenjena su za podizanje kvaliteta i standardizaciju usluga koje se pružaju korisnicima usluga socijalne zaštite.

Pokrajinska vlada je na sednici donela zaključak o potrebi realizacije projekta uvođenja sistema automatizovane odbrane od grada za područje radarskog centra “Fruška gora” i zadužila resorni sekretarijat da pokrene proceduru za nabavku opreme za automatske daljinske lansirne stanice i sistem veza na ovom području.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay