Početna Gradske teme Uvodi se naplata parkinga u delu Rotkvarije

Uvodi se naplata parkinga u delu Rotkvarije

0

Ulice Dimitrija Avramovića i Braće Jovandić na Rotkvariji će od ponedeljka, 5. juna biti pod sistemom naplate parkiranja, u plavoj zoni. Parkirališta u ovoj ulici će, rešenjem Gradske uprave za saobraćaj, biti u režimu bez vremenskog ograničenja.

Kako kažu u Parking servisu, stanari ove dve ulice imaju pravo na povlašćenu stanarsku kartu, koje će početi da se izdaju od ponedeljka, 29. maja na blagajni preduzeća u Filipa Višnjića 47, svakog radnog dana i subotom od osam do 20 časova. Potrebno je poneti, pored originala na uvid, i fotokopije lične karte i saobraćajne dozvole.

Podsetimo, od početka ove godine počelo je regulisanje parkirališta u Novom Sadu, uvođenjem plavih parking zona u pojedinim stanarskim kvartovima. Tako je od 1. januara naplata parkinga uvedena u delu Banatića, oko Hotela “Novi Sad”, što je izazvalo nezadovoljstvo dela stanara i pokretanje peticije da se naplata ukine. S druge strane, naplata je upravo i uvedena jer se deo stanara prošle godine obratio nadležnima apelom da se parkiranje u ovom delu grada uredi uvođenjem naplate parkiranja.

Autor i foto: 021.rs