Početna Gradske teme Uz online prijave mogućnost izbora pet želja za upis na FTN

Uz online prijave mogućnost izbora pet želja za upis na FTN

Srednjoškolci, koji su zainteresovani za upis na Fakultet tehničkih nauka, od ove školske godine imaće jedinstvenu mogućnost da prilikom prijave na Кonkurs FTN-a odaberu pet studijskih programa čime će sebi obezbediti konkurisanje na više budžetskih mesta.

Prethodnih godina na FTN-u je postojala mogućnost navođenja do tri studijska programa, dok je od ove godine ista proširena na “Pet želja“. Кandidati će svoje želje, kao i do sada, navoditi po prioritetu prilikom prijavljivanja za polaganje prijemnog ispita.

Na Fakultetu tehničkih nauka postoji devet kategorija prijemnih ispita po kojima je grupisano ukupno 29 studijskih programa osnovnih akademskih i osnovnih strukovnih studija na koje će se školske 2020/21. godine ukupno primati oko 2.700 brucoša. Prijavljivanje je predviđeno da se održi tokom naredne nedelje i vršiće se elektronskim putem prema detaljnom uputstvu koje je kreirano da se srednjoškolcima što više olakša ovaj proces i koje je objavljeno na sajtu Fakulteta. Web aplikaciju pomoću koje će se vršiti online prijave razvila je IT služba Fakulteta tehničkih nauka.

Više informacija zainteresovani mogu pronaći na sajtu Fakulteta u delu namenjenom upisu i u Fejsbuk grupi “Biću student FTN – UPIS 2020“.

Izvor: nsuživo
Foto: Wikipedia