Početna Gradske teme Uživajte u bioskopu na otvorenom i pomozite Galini

Uživajte u bioskopu na otvorenom i pomozite Galini

0

Ovog petka u centru stare Detelinare svi sugrađani imaće priliku da povedu decu i pogledaju filmsku animiranu projekciju humanitarnog karaktera.

Bioskop na otvorenom biće održan od 19 časova u centru stare Detelinare (ispred robne kuće – Milenka Grčića 6a) gde će biti pušten crtani film “Cvrle-nikad ne letiš sam”, a sve je humanitarnog karaktera za Galinu Grnji.

Od 17 časova biće organizovan bazar ispred grupe građana “Za lepšu i bolju Detelinaru”, jer se poseta neće naplaćivati već će biti postavljena kutija za donaciju namenjenu trogodišnjoj devojčici Galini Grnja, koja boluje od cerebralne paralize.

Ona ne puzi, ne sedi, ne koristi ruke, a zbog rascepa na usni koji je operisan ne može da žvaće i ima problema sa vidom. Sredstva su joj potrebna za svakodnevne fizikalne, logopedske i defektološke tretmane, kao i spremanje za operaciju Fibrotomiju.

Uz podršku grada Novog Sada, na Detalinari je organizovan projekat „Bioskop na otvorenom za lepši grad“, u skladu sa situacijom pandemije mole se posetioci da dođu sa maskama i da se pridržavaju epidemioloških pravila prilikom projekcije, a događaj ovog tipa najmlađima će pružiti pravo uživanje, ističe se u zvaničnom saopštenju.

Izvor: Nsuzivo.rs
Foto: Udruženje građana Novi Sad / budihuman.rs