Početna Gradske teme Vaše malo nekome je mnogo: Pomozite malom Đorđetu

Vaše malo nekome je mnogo: Pomozite malom Đorđetu

djordje_karamati

“Gradsko zelenilo” pre nekoliko dana primilo je molbu za pomoć Đorđu Karamati iz Novog Slankamena i odlučilo da današnji “Humani ponedeljak” bude posvećen pomoći za ovog mališana, koji je trenutno životno ugrožen. Đorđe ima četiri godine, osnovna dijagnoza mu do današnjeg dana nije ustanovljena, a kako vreme prolazi, zdravstveno stanje mu je sve teže. Trenutno se nalazi na lečenju u Beogradu, u Institutu za majku i dete. On ima veoma česte napade epilepsije koji više ne mogu da se kontrolišu, u potpunosti je slep, ne može da sedi, hrani se uz pomoć sonde, a poslednjih dana mu je disanje znatno otežano.
Đorđe će biti otpušten iz bolnice tek kada bude nabavljena sva potrebna medicinska oprema za koju su potrebna značajna sredstva. Aparat za disanje će biti kupljen uz pomoć Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, gde je u toku proces odobravanja. Međutim, dodatna oprema ne podleže nadoknadi od strane RFZO, a materijalna situacija porodice Karamata, koja broji pet članova je izuzetno teška, jer je zaposlen samo Đorđev otac koji se bavi poljoprivredom.
“Molimo sve ljude dobre volje da u ponedeljak, 6. jula u što većem broju posete Štrand i umesto kupovine ulaznice prilože humanitarnu pomoć za spas malog Đorđa Karamate”, poručuje uprava Štranda i “Gradskog zelenila”.

Autor i foto: 021.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here