Početna Gradske teme Vatrogasci spasili devojčice sa zgrade Radničkog

Vatrogasci spasili devojčice sa zgrade Radničkog

Vatrogasci su danas oko 15 časova spasli dve devojčice koje su uspele da uđu i popnu se na zgradu Radničkog univerziteta, ali nisu mogle same da izađu.

Devojčice imaju 13 i 14 i po godina. Iako su obe nepovređene, starija je kolima Hitne pomoći prevezena u Dečju bolnicu.

Jedna od devojčica se nalazila u podrumu, dok se druga popela na više spratove i nije mogla da siđe, pa su je vatrogasci pomoću sigurnosne korpe spustili. U akciji spasavanja učestvovalo je deset vatrogasaca. Prema nezvaničnim saznanjima, trinaestogodišnjakinja je pozvala policiju i obavestila ih da se njih dve nalaze u zgradi Radničkog i da ne mogu same da izađu.

– Zbrinuli smo devojčice koje su sa gradilišta spuštene uz pomoć specijalnih vatrogasnih vozila sa teleskopskom korpom. Jednu devojčicu smo samo pregledali jer joj nije bila potrebna pomoć, a drugu smo prevezli u Dečiju bolnicu – kaže portparolka Hitne pomoći dr Mirjana Bursać.

Devojčica je, kako je potvrđeno u bolnici, u svesnom stanju i stabilno je, ali će biti zadržana na posmatranju.

– Ona je dobrog opšteg stanja i nakon ukazane prve pomoći i “ispiranja” premeštena je na Kliniku za pedijatriju radi ispitivanja i nalazi se pod budnim okom lekara. Najvažnije je da nije životno ugrožena i da nema povreda – rečeno je za “Blic” u Dečjoj bolnici.

Kako se nezvanično saznaje, devojčica je pila alkohol, a sumnja se da je popila i neke tablete.

Izvor: 021.rs, Blic, Novosti
Foto: Screenshot/RTV