Početna Gradske teme Već sedmu godinu učenici iz Veternika do škole po blatu

Već sedmu godinu učenici iz Veternika do škole po blatu

earth-1280293_640

Oko Osnovne škole “Marija Trandafil” u Veterniku, već sedmu školsku godinu, nisu rešeni osnovni bezbedonosni uslovi za đake koji, umesto stazom za pešake, do škole idu zemljanim putem ili drumom.

Veliki broj automobila u prometnoj ulici, neosvetljeno autobusko stajalište, neasfaltirani prilazi školi i nepostojanje pešačke staze, prema rečima meštana, samo su neki od faktora koji mogu ugroziti bezbednost učenika, koji svakodnevno idu u Osnovnu školu “Marija Trandafil” u Veterniku.

Direktorka škole Milijana Grahovac Prole kaže da je škola nekoliko puta na osnovu Pravilnika o zaštiti i bezbednosti učenika slala dopise Zavodu za izgradnju grada, kao i da im je rečeno da će problemi biti rešen ove godine.

Mi smo ukazivali na ovaj problem, a roditelji stalno pitaju kako će se to rešiti i kada će se to rešiti. Na sednicama saveta roditelja uvek se dotaknemo te teme. Našli smo dogovor da se zajedničkim snagama obraćamo nadležnim institucijama – kaže Gragovac Prole.

Deo kolovoza u Paunovoj i Rodinoj ulici je popravljen, a njihovo kompletno uređenje biće završeno izradom projektne dokumentacije za izgradnju kanalizacione mreže, za koju je ove godine obezbeđen novac. Za izgradnju parkinga ispred škole, potrebno je putem Mesne zajednice uputiti zahtev Zavodu, koji će razmotriti i mogućnosti za poboljšanje osvetljenja na autobuskom stajalištu u blizini škole – navodi se u saopštenju Zavoda za izgradnju grada.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay.com