Početna Gradske teme Veceras počinje septembarska Nedelja pozorišta u novosadskom klubu “Fabrika”

Veceras počinje septembarska Nedelja pozorišta u novosadskom klubu “Fabrika”

0

Ovogodišnja nedelja teatra predstavlja zanimljiv odabir predstava, a neke od njih će publika prvi put imati prilike da vidi u Novom Sadu.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Projekat/program/ideja/ Nedelja pozorišta u Fabrici nastao na pokretačkoj energijom više učesnika, predstavlja kombinaciju udruženog delovanja, poklapanja mišljenja, okolnosti i drugih konteksta.
Sve predstave počinju u 20h, a 20. septembra Nedelja pozorišta biće otvorena premijerom predstave “Everyman”. Prva repriza ove predstave biće odmah sutradan, 21. septembra.

Tokom prethodne sedmice pozorišta monodrama “Cabares Cabarei” Zijaha Sokolovića najviše je zaitrigirala novosadsku publiku. Zijah A. Sokolović govori i igra sve moguće, majstorskom mimikom i potpunim vladanjem glasom vodi gledaoce od neukrotivog smeha do ledenog užasa, poigrava se osećanjima i mišljenjem publike do ivice izdržljivosti, dok igrajući prepliće dve velike, za svakog značajne teme, ljubav i smrt.
Njegove mimične, telesne i govorne varijacije i mimikrijske vragolije na temu institucije, kao što su država i brak, karikiranje morala, međusobnih bračnih odnosa, političke banalnosti, svakodnevnih nebuloza i opominjanje na njih, da ljudi žive danas a ne sutra – sve je to od samog početka izazivalo salve smeha, višekratne spontane aplauze, pronicanje u suštinu ideja i na kraju iskrene i sasvim zaslužene ovacije očarane publike, koja je posle dva sata neprekidnog programa razmišljala kako je moguće tako dugo održati toliku glumačku koncentraciju i kondiciju. Monodrama je na repertoaru 22. septembra, nemojte je propustiti.

Predstava “Niko” po treći put biće odigrana 23. septembra.
Osnovno pitanje koje se nameće jeste pitanje SLOBODE, njenog značenja, razumevanja i dostizanja.
Da li je sloboda nešto što već nosimo u sebi, u umu ili u srcu ili je ostvarujemo kroz život? Kako se borimo za nju i da li su putevi koje biramo do slobode često pogrešni i opasni?
Da li sloboda jeste sloboda tek onda kada uz nju stoji i odgovrnost? Šta je slobodna volja, šta je htenje, šta je želja, kreacija, odricanje, empatija. To su pitanja koja nose koncept predstave.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Režija: Milica Grujičić. Igraju: Aleksandra Pejić, Anja Orelj, Jelena Asanović, Jelena Galović, Jelena Graovac, Maja Šuša, Višnja Obradović. Muzika: Predrag Vernački. Kostim: Nataša Jovičić.

Prodaja ulaznica za sve predstave je u GIGSTIX-u i CD Shopu Mungos.
Cena ulaznice: 800 dinara. Ukoliko kupite dve ulaznice cena je 1400 dinara za obe.