Početna Politika LSV: Svi učesnici u saobraćaju su ugroženi jer “podobni izvođači” raskopavaju grad

LSV: Svi učesnici u saobraćaju su ugroženi jer “podobni izvođači” raskopavaju grad

0

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je gradsku vlast da hitno sanira i rekonstruiše asfalt koji je u katastrofalnom stanju i pun udarnih rupa na tri važne raskrsnice kroz koje dnevno prolaze na hiljade vozila.

Foto: 021
Foto: 021

Raskrsnice koje se navode kao prioritetne su Bulevar oslobođenjaBulevar kralja Petra I, kod Merkura Rumenačka – Kornelija Stankovića i kod Almaškog groblja Partizanska – Sentandrejski put.
LSV navodi da je Novi Sad u poslednje tri godine “mnogo puta bio neplanski raskopan i izložen saobraćajnom kolapsu, pa je očito da su projekte vodili nestručni ljudi da bi poslove dobili podobni podizvođači, a ne da bi grad funkcionisao bolje, a vozači i pešaci bili bezbedniji”.
Kao primer se navodi raskrsnica Preradovićeve i Ulice Račkog u Petrovaradinu gde već više od dva meseca stoji znak za označavanje radova na putu i drugih prepreka i oštećenja na kolovozu koji predstavljaju opasnost za učesnike u saobraćaju.
“Upozoravamo sve nadležne u gradu da je samo pitanje vremena kada će se desiti neka saobraćajna nezgoda i apelujemo da se što pre sanira oštećenje kolovoza i oslobodi zauzeta saobraćajna traka. Budući da je u pitanju državni put prvog b reda, njegovom trasom se kreću teški teretni kamioni. Zatvaranjem ove saobraćajne trake, u samoj raskrsnici, usled oštećenja kolovoza, a usled intezivnog saobraćaja, blizine škole i pijace, bitno je smanjen kapacitet saobraćajnice te dolazi do velikih gužvi. Uz sve to, noću usled neadekvatnog osvetljenja dešava se da vozila nalete na taj znak”, upozoravaju ligaši.