Početna Politika LSV: Svi učesnici u saobraćaju su ugroženi jer “podobni izvođači” raskopavaju grad

LSV: Svi učesnici u saobraćaju su ugroženi jer “podobni izvođači” raskopavaju grad

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je gradsku vlast da hitno sanira i rekonstruiše asfalt koji je u katastrofalnom stanju i pun udarnih rupa na tri važne raskrsnice kroz koje dnevno prolaze na hiljade vozila.

Foto: 021
Foto: 021

Raskrsnice koje se navode kao prioritetne su Bulevar oslobođenjaBulevar kralja Petra I, kod Merkura Rumenačka – Kornelija Stankovića i kod Almaškog groblja Partizanska – Sentandrejski put.
LSV navodi da je Novi Sad u poslednje tri godine “mnogo puta bio neplanski raskopan i izložen saobraćajnom kolapsu, pa je očito da su projekte vodili nestručni ljudi da bi poslove dobili podobni podizvođači, a ne da bi grad funkcionisao bolje, a vozači i pešaci bili bezbedniji”.
Kao primer se navodi raskrsnica Preradovićeve i Ulice Račkog u Petrovaradinu gde već više od dva meseca stoji znak za označavanje radova na putu i drugih prepreka i oštećenja na kolovozu koji predstavljaju opasnost za učesnike u saobraćaju.
“Upozoravamo sve nadležne u gradu da je samo pitanje vremena kada će se desiti neka saobraćajna nezgoda i apelujemo da se što pre sanira oštećenje kolovoza i oslobodi zauzeta saobraćajna traka. Budući da je u pitanju državni put prvog b reda, njegovom trasom se kreću teški teretni kamioni. Zatvaranjem ove saobraćajne trake, u samoj raskrsnici, usled oštećenja kolovoza, a usled intezivnog saobraćaja, blizine škole i pijace, bitno je smanjen kapacitet saobraćajnice te dolazi do velikih gužvi. Uz sve to, noću usled neadekvatnog osvetljenja dešava se da vozila nalete na taj znak”, upozoravaju ligaši.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here