Početna Gradske teme Velika akcija prikupljanja i reciklaža staklene ambalaže

Velika akcija prikupljanja i reciklaža staklene ambalaže

0

U sredu, 1. juna, na Platou Spensa u Novom Sadu, biće organizovana velika akcija prikupljanja staklene ambalaže u okviru Evropske zelene nedelje, koja se tradicionalno obeležava kako bi se podigla svest o najvažnijih pitanjima zaštite životne sredine. Za sve građane koji donesu po najmanje tri staklene flaše ili tegle za reciklažu, obezbeđene su nagrade u duhu očuvanja životne sredine.

Na samom štandu, posetioci će moći da se informišu o značaju reciklaže ambalažnog otpada, a svoje znanje moći će da ispitaju i putem nagradnog kviza.

U Novom Sadu je, zahvaljujući projektu „Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu“, postavljeno 100 reciklažnih kontejnera, sa ciljem da se stopa reciklaže stakla u ovom gradu poveća za 20%.

Projekat se sprovodi u okviru programa razvojnog partnerstva sa privatnim sektorom – develoPPP, koji finansira Nemačko Savezno Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) i Sekopak, a sprovode ga Sekopak, NALED i Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit – GIZ.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Pixabay