Početna Gradske teme Veliki uspeh studenata hotelijerstva na takmičenju u Makarskoj

Veliki uspeh studenata hotelijerstva na takmičenju u Makarskoj

0

Šestoro studenata Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno – matematičkog fakulteta u Novom Sadu vratilo se sa takmičenja „Grand gourmet 2018“ sa značajnim nagradama. Takmičenje je međunarodnog karaktera i održano je u Makarskoj.

Ana Nedić predstavila je koktel „Corolia“, za koji je osvojila je prvo mesto za najbolji dugi koktel na takmičenju. Nikola Momčilov osvojio je prvu nagradu u kategoriji „Finest call“ za aperitivni koktel „Red Bullet“. Drugo mesto u istoj kategoriji osvojila je Ana Balind sa svojim koktelom „Neoplantensis“. Isidora Farkaš osvojila je treće mesto u kategoriji „Long Drink Finest call“ sa koktelom „Danube Kiss“.

Takmičenje barmena je ocenjivano prema kriterijuma Međunarodne asocijacije barmena (IBA).

Nagrade stižu i u disciplini takmičenja restorana. Studenti Mirko Miljanović i Vladimir Jež su besprekorno pripremili i uslužili prošireni meni od četiri ganga. Osvojili su prvo mesto u generalnom plasmanu za šta su nagrađeni zlatnom medaljom i plaketom ukupnog pobednika na takmičenju.

Tim studenata predvodili su nastavnici veština Milorad Todorović i Goran Radivojević. U obuci studenata za takmičenje veliki doprinos dala je i dr Bojana Kalenjuk, saopštio je PMF.

Izvor: mojnovisad.com
Foto: Pixabay