Početna Gradske teme “Vino i gitare” – Marko Žigmanović i gosti 14. februara na Trgu...

“Vino i gitare” – Marko Žigmanović i gosti 14. februara na Trgu slobode

0

Približio nam se Dan zaljubljenih i Sveti Trifun, a tim povodom “Festival ljubavi” priprema poseban program 14. februara na Trgu slobode pod nazivom “Vino i gitare”.

U utorak, 14. februara od 19h nastupiće Marko Žigmanović i gosti i izvesti sjajan repertoar, upravo s temom “ljubav”. Dođite da slavimo ljubav uz najlepše pesme o ljubavi i vinu.

Danas od 17h, održaćemo u kolibi na Trgu slobode kviz “Koliko se poznajete” u kojem će učestvovati parovi koji su se venčali u 2016. godini. Mladenci će odgovarati na različita pitanja, a pobednici osvojiti vredne nagrade.

Među najvećim atrakcijama na Trgu slobode i dalje su “Love Gate”, ili ulaz na Trg slobode u obliku srca, “Nestea Flower Wall”, jedinstvena konstrukcija od prirodnog cveća na kojoj na 30 jezika piše “ljubav” i na kojoj možete zaključati svoju katancem koji se kupuje u suvenirnici.

“Festival ljubavi” ima i humanitarni karakter, jer su studenti vajarstva Akademije Umetnosti u Novom Sadu i drugi novosadski vajari izložili svoje skuplture na temu “Ljubav” koje će kasnije biti prodate na aukciji, a čiji će prihod otići u prihvatilište za beskućnike u Futogu.

U toku trajanja festivala imate priliku da vidite slike čuvenih Novosađanki, kao i starih fotografija iz novosadskih atelja, koje su rezultat divne saradnje sa Galerijom Matice srpske, Spomen- zbirkom Pavla Beljanskog, Muzejom Vojvodne i Muzejom grada, ali i radove novosadskih fotografa na temu “Ljubav”.

“Festival ljubavi”, u organizaciji Color Press Grupe i kompanije “Ninamedia” traje do 9. marta, a sve informacije možete saznati na zvaničnom sajtu www.color.rs/love2017 i Fejsbuk stranici – Festival ljubavi Novi Sad.

Autor: NsHronika