Početna Kultura Mjuzikl “Spamalot” 21. februara premijerno u Novom Sadu

Mjuzikl “Spamalot” 21. februara premijerno u Novom Sadu

0

Monty Python’s “Spamalot” je mjuzikl komedija bazirana na filmu “Monti Pajton i Sveti Gral” i jedan je od najpopularnijih mjuzikala ikada odigranih na Brodveju. Premijerno izvođenje Bode Ninkovića u ulozi Kralja Artura zainteresovana publika može pogledati 17.02. u Domu Sindikata, a već 21.02. igraće u Novom Sadu po treći put u SNP-u sa početkom u 20 časova, prvi put u podeli sa Bodom Ninkovićem i Aleksandrom Srećkovićem.

Mjuzikl obiluje tradicionalnim britanskim humorom i u prepoznatljivom pajtonovskom maniru izvrće realnost na komičan i sarkastičan način tako da svako ko odgleda “Spamalot” garantovano neće ostati ravnodušan.

Ovo je priča o legendarnoj potrazi kralja Artura za Svetim Gralom, gde je kralj Artur prikazan kao veseo i luckast vladar, u svojoj pustolovini potpomognut od strane svog vernog sluge Petsija i vitezovima okruglog stola, koje na tom putovanju pronalazi.

Postoje dve ravnopravne glumačke podele:

Kralj Artur – Nikola Kojo/Slobodan Boda Ninković
Ser Robin – Gordan Kičić
Ser Lanselot – Nikola Đuričko/Aleksandar Srećković Kubura
Ser Galahad – Dejan Lutkić
Petsi – Srđan Timarov
Ser Bedevir – Miroljub Turajlija
Istoričar – Ivan Marković
Gospa od Jezera – Jelena Jovičić

Autorska ekipa:
Reditelj – Radoslav Rale Milenković
Dirigent – Vesna Šouc
Koreograf – Jelena Arsić
Kostimograf – Snežana Šimić
Scenograf – Vesna Popović

Ansambl broji 16 ljudi, hor 8, a orkestar 17 i zajedno za ljudima iza scene ekipa broji 84 ljudi koji rade na ovom mjuziklu od premijere 22.11.2015. godine.

Mjuzikl se u Beogradu igra u Domu Sindikata, a do sada je ovu predstavu, tokom svojih 18 izvođenja, pogledalo preko 25 000 ljudi, uključujući publiku u Novom Sadu, Paliću, Nišu, Tivtu i Skoplju.

U martu ih očekuje dva igranja u Zagrebu, u koncertnoj sali Vatroslava Lisinskog, i to 11. i 12. marta, dok u Beogradu premijerna podela igra 17.03.

Autor: NsHronika

Foto: Promo