Početna Gradske teme Višak u gradskoj kasi od oko 800 miliona dinara ide preduzećima pogođenim...

Višak u gradskoj kasi od oko 800 miliona dinara ide preduzećima pogođenim krizom

0

Skupština Novog Sada donela je odluku da se višak u gradskoj kasi od oko 800 miliona dinara raspodeli pre svega preduzećima pogođenim krizom izazvanom epidemijom koronavirusa, Gradskom saobraćajnom preduzeću “Novi Sad”, Spensu i Parking servisu.

Sumirajući rezultate u 2020, gradonačelnik Miloš Vučević izrazio je zadovoljstvo funkcionisanjem Grada u teškoj godini, ističući da se nije odustalo ni od jedne investicije, niti od socijalnih davanja. Najavio je i da će Novi Sad izdvojiti 25 miliona dinara za Fond za lečenje dece u inostranstvu.

Da bi Javno gradsko saobraćajno preduzeće “Novi Sad” saniralo posledice poremećaja u poslovanju, smanjenjem broja putnika zbog epidemije virusa korona, Skupština je donela odluku da se GSP-u dodatno pomogne sa 300 miliona dinara.

“Naše projekcije su da GSP mesečno gubi 130 miliona. Bukvalno, sve što zarade za plate, gube mesečno”, kaže Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

“Mi insistiramo na rešavanju problema u GSP. Smatramo da koncept saobraćaja u Novom Sadu zastareo i da on suštinski mora da se promeni”, ukazuje Bojan Radojević, Demokratska stranka Srbije.

Pred odbornicima je bio i plan budućeg izgleda okoline stadiona “Karađorđe”. Gradonačelnik je potvrdio da će se pristupiti njegovoj rekonstrukciji.

“Pravimo stadion zadovoljavajući za potrebe Fudbalskog kluba “Vojvodina”. Biće 17.000 mesta, sa daleko boljim sadržajem, uz smanjenje komercijalnog dela na stadionu”, kaže Miloš Vučević

“Ogromna sredstva se namenjuju za izgradnju stadiona, a biće na usluzi klubu koji neće plaćati ni vodu ni struju. Kakve Grad koristi ima od toga”, pita se Milorad Mirčić, Srpska radikalna stranka.

Kao jedan od najboljih poslovnih rezultata u ovoj godini, gradonačelnik je izdvojio prodaju zgrade nekadašnjeg Radničkog univerziteta IT kompaniji “Vega Properties”, za više od pet miliona evra.

Za prve dane 2021, najavio je razgovore u vezi sa parternim uređenjem centra grada, od Uspenske crkve do Gradske kuće. A uoči Nove godine po Julijanskom kalendaru, Koncertna dvorana Muzičko-baletske škole biće otvorena nastupom Stefana Milenkovića, nažalost, bez publike.

Poslednja sednica Skupštine Grada Novog Sada u 2020. godini održana je juče u velikoj sali Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, uz poštovanje epidemioloških mera.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay