Početna Gradske teme Više kršenja policijskog časa nego prošlog vikenda

Više kršenja policijskog časa nego prošlog vikenda

Direktor policije Vladimir Rebić kaže da je od početka zabrane kretanja u petak u 17 časova do jutros u 7 sati kažnjeno 425 ljudi zbog kršenja policijskog časa, što je oko devet odsto više u odnosu na prošli vikend.

Do sada je zbog toga procesuirano ukupno 4.650 građana.

Zabrana kretanja se najviše kršiila u Pančevu, Valjevu i Kikindi, a najmanje u Prijepolju, Somboru i Kragujevcu.

Direktor policije za RTS navodi da ima neočekivano mnogo povratnika tj. onih koji su više puta prekršili zabranu kretanja. Dve osobe su meru prekršile četiri puta, šest osoba je tri puta kažnjeno, a 19 osoba dva puta.

Ispričao je da je jedan građanin četiri puta prekršio propise u roku od 15 dana.

Prvi put je kažnjen u Surčinu sa 50.000 dinara krajem marta. Za nekoliko dana, 4. aprila, izazvao je saobraćajnu nesreću, a imao je 1,1 promil alkohola u krvi i kažnjen je sa 100.000 dinara. Četiri dana kasnija ponovo je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola, pa je kažnjen sa 150.000, a za vreme dok je bio na trežnjenju u stanici polomio je inventar MUP-a.

On je zatim, dodaje Rebić, potpisao sporazum o priznanju krivice, pa ga očekuje izdržavanje kazne od četiri meseca kućnog zatvora. U međuvremenu je 13. aprila ponovo zatečen da krši policijski čas i to ponovo sa 1,4 promila alkohola u krvi. Kažnjen je sa 150.000 dinara i 60 dana zatvora.

Prema Rebićevim rečima, taj građanin je sada u Padinskoj skeli.

– Tako da je za 390.000 dinara oštetio budžet i zasigurno će izgubiti dozvolu. To je jedno nerazumno ponašanje – napominje Rebić.

Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/Pixabay