Početna Gradske teme Više od 11 miliona dinara za objekte verskih zajednica u Novom Sadu

Više od 11 miliona dinara za objekte verskih zajednica u Novom Sadu

Grad Novi Sad izdvojiće 11,3 miliona dinara kako bi podržao izgradnju ili obnovu objekata u vlasništvu crkvenih zajednica u Novom Sadu i okolini.

Najviše sredstava dobija Eparhija Bačka Srpske pravoslavne crkve. Njoj je namenjeno 4,8 miliona dinara za krovopokrivačke radove u Zmaj Jovinoj 4 (Svojina), kao i za treću fazu radova na izgradnji parohijskog doma na Detelinari.

Dosta sredstava sa konkursa odlazi i Eparhiji Sremskoj, ali dvema različitim crkvenim opštinama (Sremska Kamenica i Stari Ledinci). Za rekonstrukciju kape zvonika na hramu Prenosa moštiju Svetog oca Nikolaja u Starim Ledincima biće izdvojeno četiri miliona, dok će još 600.000 dinara otići na opravku fasade hrama Svetog proroka Ilije.

Grkokatolička parohija sveti Petar i Pavle dobila je milion dinara za sanaciju, restauraciju i rekonstrukciju ulični i dvorišnih fasada grkokatličkog parohijskog doma u Novom Sadu.

Subotička biskupija od gradske vlasti dobila je 712.000 za investiciono održavanje crkve Svete Elizabete u Novom Sadu.

Islamska zajednica Srbije dobila je 180.000 dinara za drugu fazu adaptacije i uređenja molitvenog prostora (Mesdžida) i islamske biblioteke u Novom Sadu.

Izvor: 021
Foto: NSHronika.rs