Početna Gradske teme Više od 19 miliona dinara iz budžeta za uklanjanje žvaka, popravke bedema,...

Više od 19 miliona dinara iz budžeta za uklanjanje žvaka, popravke bedema, fontana i tartan staza

Po nalogu Uprave za komunalne poslove i drugih gradskih službi uskoro će krenuti redovni godišnji radovi na održavanju mostova i bedema na Tvrđavi, novosadskih fontana i tartan staza, uklanjanje žvakaćih guma, kao i postavljanje tabli sa imenima ulica.

Gradska uprava je upravo završila niz tendera vrednih više od 19 miliona dinara kojim su izabrani izvođači radova na ovim uglavnom redovnim poslovima održavanja delova gradskog mobilijara i javnih površina.

Tako će za održavanje drvenih mostova, bedema i staza na Petrovaradinskoj tvrđavi biti zaduženo JKP “Lisje” i za to će dobiti 2,8 miliona dinara.

Istu sumu će dobiti i novosadske firme “Balkanija” i Agencija za geodetske aktivnosti “Peni-Yard” koje će postavljati table sa imenima ulica.

Za održavanje gradskih fontana zadužena je firma “Vintteam” iz Novog Sada, koja će iz budžeta za taj posao biti plaćena 4,5 miliona dinara.

Najviše će zaraditi firma “Eurocom” iz Novog Sada koja je dobila dva posla od Uprave za komunalne poslove. Za uklanjanje žvakaćih guma i sličnih nečistoća sa trotoara i drugih javnih površina dobiće 7,2 miliona dinara, a za održavanje tartan staza i drugih podloga 1,8 miliona.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay