Početna Gradske teme Više od 3.000 mališana “ispod crte” za vrtiće Radosnog detinjstva

Više od 3.000 mališana “ispod crte” za vrtiće Radosnog detinjstva

Više od 3.000 mališana našlo se “ispod crte” na spisku vrtića Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo”, dok je oko 1.000 njih primljeno, pokazuju rezultati konkursa objavljeni juče na sajtu ustanove.

Boravak u vrtićima “Radosnog detinjstva” obezbeđen je za 1.024 mališana. Odbijeno ih je 1.645, a 1.401 dete konkurisalo je na neraspisana mesta.

Roditelji primljene dece treba da se jave u upravu “Radosnog detinjstva” (Pavla Simića 9) da potpišu ugovor i dobiju upisnicu do 1. jula. Ukoliko roditelj ne potpiše navedeni ugovor, smatraće se da je odustao od prijema i upisa deteta u ustanovu.

Svi učesnici konkursa čije su prijave bile potpune i blagovremene imaju pravo žalbe direktoru Ustanove u roku od 15 dana od dana objavljivanja rezultata konkursa na zvaničnoj internet stranici Radosnog detinjstva. Žalbe se mogu dostaviti svakog radnog dana između 11 i 13 časova u Pavla Simića 10.

Roditelji odbijene dece mogu izvršiti uvid u konkursnu dokumentaciju u roku od osam dana od objavljivanja rezultata konkursa.

Deca koja nisu dobila mesto u državnom vrtiću moći će da se upišu u privatni vrtić, uz moguću finansijsku pomoć Grada koji sufinansira boravak dece.

izvor: 021
Foto: Pixabay