Početna Gradske teme Više od milion dinara Gradskoj izbornoj komisiji za rad na izborima

Više od milion dinara Gradskoj izbornoj komisiji za rad na izborima

Članovi Gradske izborne komisije Grada Novog Sada za rad na parlamentarnim i predsedničkim izborima 3. aprila dobiće ukupno 1.088.000 dinara.

Kako se može videti u rešenju o utvrđivanju naknade, predsedniku Gradske izborne komisije Zoranu Prošiću, zameniku predsednika komisije Milovanu Šijakovu, kao i sekretaru Marku Radinu i zameniku sekretara Aleksandru Tkalecu biće isplaćeno po 52.000 dinara.

Ostalim članovima izborne komisije i njihovim zamenicima, kojih ima ukupno 22, za rad na danu održavanja izbora biće isplaćeno po 40.000 dinara.

Ove sume su određene Odlukom o naknadama, materijalnim i drugim troškovima za sprovođenje izbora, kojom je i propisano da je osnovna naknada 40 hiljada, dok se predsedniku i sekretaru lokalne izborne komisije i njegovim zamenicima naknada uveća za 30 odsto.

Inače, Gradska izborna komisija je objavila završen rezultate za glasanje u Novom Sadu za parlamentarne izbore tek 20 dana nakon dana izbora. Pre toga nisu čak ni saopšteni preliminarni rezultati, već se čekalo da isteknu svi rokovi za žalbe i prigovore. Interesantno je to što je konačne podatke za predsedničke izbore GIK dao već četiri dana nakon glasanja.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay