Početna Gradske teme Više od milion dinara Gradskoj izbornoj komisiji za rad na izborima

Više od milion dinara Gradskoj izbornoj komisiji za rad na izborima

0

Članovi Gradske izborne komisije Grada Novog Sada za rad na parlamentarnim i predsedničkim izborima 3. aprila dobiće ukupno 1.088.000 dinara.

Kako se može videti u rešenju o utvrđivanju naknade, predsedniku Gradske izborne komisije Zoranu Prošiću, zameniku predsednika komisije Milovanu Šijakovu, kao i sekretaru Marku Radinu i zameniku sekretara Aleksandru Tkalecu biće isplaćeno po 52.000 dinara.

Ostalim članovima izborne komisije i njihovim zamenicima, kojih ima ukupno 22, za rad na danu održavanja izbora biće isplaćeno po 40.000 dinara.

Ove sume su određene Odlukom o naknadama, materijalnim i drugim troškovima za sprovođenje izbora, kojom je i propisano da je osnovna naknada 40 hiljada, dok se predsedniku i sekretaru lokalne izborne komisije i njegovim zamenicima naknada uveća za 30 odsto.

Inače, Gradska izborna komisija je objavila završen rezultate za glasanje u Novom Sadu za parlamentarne izbore tek 20 dana nakon dana izbora. Pre toga nisu čak ni saopšteni preliminarni rezultati, već se čekalo da isteknu svi rokovi za žalbe i prigovore. Interesantno je to što je konačne podatke za predsedničke izbore GIK dao već četiri dana nakon glasanja.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay