Početna Gradske teme Više stotina taksista u protestnoj vožnji

Više stotina taksista u protestnoj vožnji

0

Novosadski taksisti započeli su danas proteste i time se pridružili kolegama iz Beograda. Više stotina automobila krenulo je u 13 časova u protestnu vožnju glavnim novosadskim saobraćajnicama u znak solidarnosti sa kolegama u Beogradu. Najavljuju da će na isti način protestovati svakodnevno do ispunjenja njihovih zahteva.

Predsednik Ugovorene privredne taksi komore Vojvodine Radenko Vidaković ispričao je za N1 da je CarGo u Novom Sadu otvorio kancelarije, zvao neke od aktivnih taksista. Prema njegovim rečima, ukoliko CarGo dobije dozvolu da radi u Beogradu, nastaće problem. Njegov kolega iz Udruženja Aleksandar Golubović ističe da je za njih glavni problem nelojalna konkurencija.

U Beogradu su taksisti sedmi dan na dva sata blokirali centralne ulice. Oni pokušavaju da nateraju vlasti da sa tržišta eliminiše CarGo koji, kažu, ne posluje u skladu sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju

Novosadski taksisti prošli su glavnim novosadskim ulicama i bulevarima, ali veće gužve u saobraćaju nije bilo, pošto policija nije dozvolila da se kreću u koloni bez zaustavljanja na crvenom svetlu na semaforu. Oni su se okupili u 12:30 časova na okretnici na Mišeluku i od 13 časova krenuli u vožnju trasom Mosta slobode, Bulevara oslobođenja, Bulevara Jaše Tomića, Kisačke, Jovana Subotića, Šafarikove, Uspenske, Bulevara Mihajla Pupina, Žarka Zrenjanina, Stražilovske, Bulevara cara Lazara, Fruškogorske do Štranda, gde su bili oko 14 sati.

Za naredne dane najavljuju istu rutu i istu satnicu protestnih vožnju.

U protestu učestvuju udruženja Pan taksi, Crveni i Red taksi, MB taksi, Naš taksi, Maksi Novosađani, VIP taksi, Siti taksi, SOS taksi, Delta taksi i Taksi Vojvođani.

Izvor: novisad.com
Foto: PIxabay