Početna Gradske teme Vlada APV protiv privatizaciji Luke Novi Sad

Vlada APV protiv privatizaciji Luke Novi Sad

0

izvrsno vece2Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić poručio je danas da se Vlada APV oštro protivi najavljenoj privatizaciji Luke Novi Sad.

Još 2009. godine smo zauzeli stav da je u nacionalnom interesu države Srbije da ta luka bude državna. U ekonomskom interesu je građana da ona ne ide u proces privatizacije, a Srpska napredna stranka je već činjenicom da je za direktora Luke, postavila svog funkcionera lekara, koji je prekršajno osuđivan 2013. godine za malverzacije u javnim nabavkama, pokazala kakav odnos i kakve namere ima prema Luci Novi Sad. Mi se protivimo ovoj privatizaciji zbog toga što je očigledno da se radi o još jednoj novoj aferi – ističe se u saopštenju predsednika Pokrajinske vlade.

Pajtić je upozori da je “ova procedura pokrenuta da bi se manipulisalo ogromnom količinom građevinskog zemljišta, koje se nalazi u posedu Luke Novi Sad”, te da se posle “Beograda na vodi” sprema “Novi Sad na vodi”.

Potpuno je neprihvatljivo da se na takav način odnose prema jednom tako značajnom infrastrukturnom objektu i instituciji kao što je Luka Novi Sad – naveo je Pajtić.

Izvor: RTV
Foto: Mladen Sekulić / Color Media Communications