Početna Gradske teme Vladimir Jelić: Utvrditi odgovornost za vršnjačko nasilje u školi “Branko Radičević”

Vladimir Jelić: Utvrditi odgovornost za vršnjačko nasilje u školi “Branko Radičević”

0

ThinkstockPhotos-nasilje

Predsednik Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Grada Novog Sada i član Gradskog veća zadužen za obrazovanje mr Vladimir Jelić osudio je najnoviji slučaj vršnjačkog nasilja, koji je zabeležen u Osnovnoj školi “Branko Radičević”.

Svaki vid vršnjačkog nasilja je nedopustiv. Zatražiću da se utvrdi da li je uprava škole mogla da spreči ovaj slučaj i da li je bilo propusta u radu direktora, psihologa i nastavnika Osnovne škole “Branko Radičević” – izjavio je Vladimir Jelić.

Prema Jelićevim rečima, bezbednost u školama i okolini škola je radom Koordinacionog tela višestruko povećana u prethodnom periodu.

Nažalost, vršnjačko nasilje nije iskorenjeno. Zahtevam od uprava škola i nastavničkog osoblja da prijavljuju čak i najmanju sumnju ili indiciju da je neko od učenika izložen bilo kojoj vrsti fizičkog i psihičkog nasilja, kako se ne bi ponovilo nešto slično – dodao je Jelić.

Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja će pratiti ovaj slučaj i dalje ponašanje četvorice učenika koji su osumnjičeni za brutalno iživljavanje nad drugom decom.

Izvor: mojnovisad.rs
Foto: Ilustracija / Guliver / ThinkstockPhotos