Početna Gradske teme “Vodovod”: Danas počinju isključenja neplatiša

“Vodovod”: Danas počinju isključenja neplatiša

0

Nakon nekoliko dana slanja opomena na adrese Novosađana koji ne izmiruju svoje obaveze za utrošenu hladnu vodu u zakonskom roku, počinju isključenja neplatiša.

Opomene su stizale o onima koji su imali potpisane sporazume o reprogramu, a po njima ne postupaju.

Opomene su poslate na više od 2.000 adresa, poslovnim potrošačima, ali i korisnicima u individualnom tipu stanovanja.

U “Vodovodu” su i ranije naglasili da je reč o višegodišnjim potrošačima – dužnicima, kao i potrošačima koji imaju dugovanja novijeg datuma.

“Troškove isključenja, odnosno ponovnog priključenja na mrežu, snosi sam korisnik. Oni će mu biti naplaćeni prilikom uključenja, kad izmiri sva dugovanja, što u skladu sa zakonom podrazumeva i pripadajuću kamatu i obračunati PDV. Ukoliko dužnik želi da izbegne ove troškove, u roku od 24 sata, od prijema obaveštenja, treba da plati dug. Neizmirene obaveze mogu da se plate svakog radnog dana, od osam do 14 sati, na blagajni preduzeća, koja se nalazi u prizemlju SPENS-a, preko puta ulaza na zatvorene bazene ili uplatom na tekuće račune: 105-32308-08, kod AIK banke a.d. Niš, filijala Novi Sad ili uplatom na tekući račun 340 -11018190-50 kod Erste banke”, naglasili su u “Vodovodu”.

Za sve dodatne informacije potrebno je doći u službu naplate i potraživanja u Masarikovoj 17 ili pozvati broj telefona 021/488-33-77.

Izvor: 021
Foto: Pixabay