Početna Gradske teme Vodovod: Potrošnja vode kao u letnjem periodu, koristite je racionalnije

Vodovod: Potrošnja vode kao u letnjem periodu, koristite je racionalnije

Javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” apelovalo je na Novosađane da racionalnije koriste vodu, jer se potrošnja povećala na nivoe koji su aktuelni u letnjim danila.

Pogon za preradu sirove vode radi punim kapacitetom i svoj maksimum dostigao je puštanjem 1.300 litara vode svakog sekunda u sistem. Trenutna potrošnja vode je na nivou leta kada se obično beleže velike potrošnje i nagli skok neracionalnog trošenja. Novi Sad s prigradskim naseljima dnevno troši između 100 i 105 miliona litara vode.

Zbog povećane potrošnje došlo je i do toga da pojedine ulice u Veterniku i Futogu nemaju vodu, dok je u rubnim delovima grada pritisak slabiji, a na nelegalnim mrežama dolazi i do nestanka koje takođe ugrožavaju vodosnabdevanje legalno priključenih potrošača.

“Stoga apelujemo na što manje korišćenje pijaće vode za navedene aktivnosti i racionalniju potrošnju vode iz gradskog Vodovoda jer nažalost, taj dragoceni resurs nije neiscrpan. JKP „Vodovod i kanalizacija“ ima razumevanja za povećanu potrebu za vodom ovih dana, ali još jednom apelujemo na naše korisnike da racionalno troše vodu bez prekomernog korišćenja iste za nepotrebne radnje kako bi svojom odgovornošću i empatijom u ovim okolnostima omogućili da I drugi sugrađani imaju redovno snabdevanje bez oscilacija u pritisku”, poručuju u “Vodovodu i kanalizaciji”.

Izvor: 021
Foto: Pixabay