Početna Gradske teme Današnji “Heroj dana” je radiološki tehničar Pavle Kopčok

Današnji “Heroj dana” je radiološki tehničar Pavle Kopčok

Kao nastavak akcije “Heroj ulice” iz prošle godine, Grad Novi Sad pokrenuo je novu – “Heroj dana” u kojoj će Novosađani predlagati svoje heroje koji im pomažu da što bezbednije i humanije provedu vreme pandemije.

Današnji “Heroj dana” je Pavle Kopčok, viši radiološki tehničar Odeljenja urgentne radiologije Urgentog centra u Novom Sadu. Pavle je na prvoj liniji borbe portiv koronavirusa u smislu radiološke podrške “Korona centrima” KCV i u svom dežurstvu izvši oko 50 radiografija pluća hospitalizovanim pacijenatima sa potvrđenom infekcijom korona virusom. Kod kuće ga nakon svakog dežurstva sa nestrpljenjem čekaju njegova dečica, jednogodišnji Matija i trogodišnja Lena.

Medicinski radnici, apotekari, radnici gradske čistoće, prodavci u samoposlugama, volonteri, dostavljači hrane pa i naši stari sugrađani koji svojim ostankom u samoizolaciji čine da nam svim vreme pandemije prođe što bezbednije i humanije – svi su oni naši “Heroji dana”.

Pošaljite svoje predloge i pomozite nam da ih sve predstavimo javnosti i istaknemo koliko nam je važno to što rade. Svoje predloge pošaljite nam e-mail adresu: herojulice021@gmail.com

Medijski pokrovitelji akcije su Color Media Communications, list “Dnevnik”, Novosadska TV , Dunav TV i RTV Pančevo.

Sponzor akcije je AMS osiguranje.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva