Početna Gradske teme Vodovod za veliko spremanje daje 400.000 dinara

Vodovod za veliko spremanje daje 400.000 dinara

vodovod

JKP “Vodovod i kanalizacija” štedi na gradnji pogona zbog velikog spremanja, te će potrošiti skoro 400.000 dinara na pranje stolica i zavesa, održavanje kožnih fotelja i poliranje podova. Izmene programa poslovanja preduzeća usvojio je gradski parlament na poslednjoj sednici i njime je između ostalog predviđen izdatak za dubinska pranja i poliranja.

Goran Radojev, odbornik Demokratske stranke, koji se pre nekoliko meseci i sam javio na konkurs za direktora preduzeća, kaže da je ovako trošenje sredstava najbolji primer bahaćenja.

Zaista je skandalozno da će sredstva koja će firma uložiti u izgradnju pogona za preradu vode smanjuju, a da se pare troše na ovakve besmislice“, kaže Radojev. On dodaje da je i pored toga što ovo preduzeće ima veliki broj čistačica, prošle godine zaposlen znatan broj radnika koji su sada višak.

Sa druge strane, iz “Vodovoda” kažu da je plan napravljen u skladu sa potrebama firme, a na osnovu analize cena usluga na tržištu, te da će samo mali deo novca otići na kožne fotelje, dok je čišćenje podova najskuplje. “Predviđeno je da se čiste površine i nameštaj u celom preduzeću, odnosno u poslovnim zgradama u ulici Raškoj bb, Masarikovoj, kao i na lokalitetu fabrike vode u Jirečekovoj ulici“, objašnjavaju u “Vodovodu”.
U Novom Sadu većina firmi koje se bave čišćenjem, komad kožnog nameštaja može da očisti i zaštiti za 600 dinara, a od drugog materijala za 200 dinara.

U izmenjenom planu poslovanja “Vodovod” je izbrisao neke od stavki vezanih za investicije, a učešće sopstvenih sredstava za izgradnju pogona za preradu vode smanjio za 47 miliona dinara. To znači da će ova firma iz sopstvenih sredstava ove godine izdvojiti samo 12 miliona dinara. Pored toga, ukinuta su i sredstva za sanaciju bunara i još neka ulaganja, dok je odobreno da se ove godine kupe dva automobila niže klase za potrebe unutrašnje kontrole, koja će koštati tri miliona dinara.

Autor: Blic