Početna Crna hronika U sat vremena pet saobraćajki

U sat vremena pet saobraćajki

hitna pomoc

Juče se tokom sat vremena na ulicama Novog Sada dogodilo čak pet saobraćajnih nezgoda, prilikom kojih je povređeno pet osoba, među kojima i trudnica. Oko 12:10 časova na donjem Sajlovu desila se saobraćajne nazgoda u kojoj je teško povređen 24-godišnji muškarac, koji je sa povredama glave, abdomena i karlice prevežen u Urgentni centar na dalje zbrinjavanje.
Samo pet minuta kasnije, u 12:15 časova, u ulici Braće Jovandić u blizini Žitnog trga, lakše povrede glave zadobio je motociklista starosti 47 godina, dok je pet minuta nakon ovog udesa u Futogu u ulici Rade Kondića povređena 28-godišnja trudnica, koja je sa kontuzionim povredama stomaka prevežena na ginekologiju Kliničkog centra.
Oko 12:45 časova na uglu ulica Pap Pavla i Šafariikove u centru, lakše je povređena ženska osoba starosti 38 godina, koja je zbrinuta na licu mesta i prevežena u Urgentni centar na dalju dijagnostiku. I poslednja u podnevnom nizu nezgoda desila se oko 13:20 časova u ulici Filipa Filipovića i tom prilikom lakše povrede glave zadobio je 47-godišnji motociklista.
Međutim ovde udesima nije kraj. Pored ovih saobraćajnih nezgoda, još jedan udes dogodio se juče oko 18:05 časova na uglu Maksima Gorkog i Sremske i tom prilikom lakše je povređena 28-godišnja devojka, koja je nakon inicijalnog zbrinjavanja prevežena u Urgentni centar na dalju dijagnostku.
Inače, tokom jučerašnjeg vrelog dana, pored intervencija prilikom niza saobraćajnih nezgoda, ekipe Hitne pomoći obavile su ukupno 102 intervencije. Poziva je najviše bilo od strane hroničnih plućnih i srčanih bolesnika, ali i usled kolapsnih stanja usled vremenskih prilika.

Autor: 021.rs