Početna Gradske teme Vojislav Malešev: Novi Sad se raspada i stari zbog nemara vlasti!

Vojislav Malešev: Novi Sad se raspada i stari zbog nemara vlasti!

0

Vojislav Malesev

Na medijskoj sceni u zemlji u kojoj živi, frontmen grupe “Killo Killo banda” Vojislav Malešev, u jednom intervjuu za naš portal, izjavio je kako je malo mesta za njihov muzički stil izražavanja, ali tvrdi da i ne žele da budu deo nekog “bućkuriša”, već veruju da kvalitet uvek nađe svoj put do publike i bez velike podrške. Upravo zato, strastveno rade na svakom novom projektu, kako bi lako stigli do srca onih koja ih razumeju i poštuju njihov rad. Tako je i danas, u svom prepoznatljivom stilu odgovorio na neka, ni malo laka pitanja kada su predstojeći izbori u pitanju.

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

– Kao običan građanin, mogu samo da slegnem ramenima. Bez vidnih i vidljivih rezultata. Kancelarije se pune, kao i džepovi, a lice i duša grada žute i trpe starenje, pohabanost i nemar. Tihi uvod u dugi, apatični period našeg grada iliti “a sad malo mi”. Tendencija moralnog sunovrata koja savesno prati domaće i svetske trendove u kojima je opuštenost i osmeh, nažalost, poslednja očekivana stvar.

Šta bi nova vlast u gradu trebalo prvo da uradi?

– Nova gradska vlast morala bi više da komunicira sa građanima i češće izlazi “na teren” i suočava se sa uvek aktuelnim problemima svakodnevnog života građana. Putevi, biciklističke staze, parking prostori dnevni su izvor nervoze kojom mnogi započinju ionako teške dane. Kulturu bi valjalo sa svakog ćoška prosipati po građanstvu jer, sva umetnost postade skupa i manje bitna, a biti prostak, danas, tako je lako i pristupačno. Komunalna policija da ide po ulici i proširenim izdanjem bon-ton-a da lupka po glavi svaki vid zaostalosti i primitivizma.

Ko bi, po vašem mišljenju, bio idealan gradonačelnik Novog Sada?

– Po mom mišljenju, grad bi trebalo da vodi grupa ljudi. Idealno bi bilo da ga preuzmu organizatori Exit festivala koji su pokazali kako se, uz dobru organizaciju, mogu napraviti i održavati dobre stvari u životu. Sada, ovako prekaljeni, mogli bi svojim iskustvom i visprenošću mnogo toga da učine na gradskom nivou. Pošto je to tesko izvodljivo, definitivno bih voleo da vidim nekog iz oblasti kulture za komandama. Nekog sa smislom za humor, a s druge strane punog iskrenog saosećanja sa sugrađanima. A ako od mene trazite baš ime – moj drug Marko Bumbić! Nemam vremena da vam sad pišem listu razloga. Verujte mi, preporodio bi nas.

Autor: Tamara Kovačević
Foto: Privatna arhiva